Trabzon Vali Yardımcısı iken Kdz.Ereğli Kaymakamı olarak ataması yapılan Mehmet Yapıcı ve Beypazarı İlçe Emniyet Müdürü iken Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Hasan Ünlü'nün, 13 Eylül 2021 Pazartesi günü mesaiye başlayacağı öğrenildi.

3 Yıllık görev süresinin ardından İzmir'e Vali yardımcılığı görevine atanan Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun yerine Trabzon Vali yardımcısı Mehmet Yapıcı atanmıştı.

Konya doğumlu 4 çocuk babası Yapıcı, mesleğe 1988 yıılnda Isparta Kaymakam adayı olarak başladı. Afyon, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sivas, Osmaniye, Muğla, Yalova, Sakarya, Bursa, Ordu ve Trabzon'da görev yapan Yapıcı, 13 Eylül tarihinde Kdz.Ereğli'deki görevine başlıyor.

Ankara Foto Film Şube Müdürlüğü görevinden Ankara'nın Beypazarı İlçe Emniyet Müdürü olarak atanan ve bu görevini yaklaşık 1 yıldır sürdüren Hasan Ünlü, Kdz.Ereğli'nin yeni İlçe Emniyet Müdürü oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde çeşitli birimlerde görev yapan evli ve 3 çocuk babası Hasan Ünlü, Kaymakam Yapıcı gibi Pazartesi günü mesaiye başlıyor.

EREĞLİ'NİN YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN PEK ÇOK SORUNU VAR...

Kdz.Ereğli'de yıllardır konuşulan ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan pek çok sorunu bulunuyor. Daha önceki Kaymakam İsmail Çorumluoğlu döneminde yıkılan Hükümet Konağı, Ereğli Belediyesi'nin hizmet binasına geçici süreliğine taşınmıştı. Yine İlçe Emniyet Müdürlüğü binası da yıkılarak Kepez'de bir binada kiraya yerleştirilmişti. İlçenin umutla beklediği Eğitim Kampüsü'nde de durum aynı şekilde, henüz çivi çakılamadı, mevcut binalar da yıkılarak hurdaya satıldı. Ereğli-Devrek Karayolu, Ereğli çevre yolu, yeni istihdam alanları, Ereğli Devlet Hastanesi'nin personel ve sunduğu tedavi hizmetlerinin kısıtlı olması, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki personel açıklığı, ilçedeki trafik kargaşası, çevre kirlilikleri, emeklilere söz verilen kur'a çekimleri bile yapılan, ilk giriş ücretleri dahi ödenen sonrasında ise yereldeki yöneticilerin arsa sorununu çözemediği için yapılamayan TOKİ Konutları, köy ve beldelerde yaşanan alt yapı sorunları gibi pek çok dert Yapıcı'nın yeni döneminde gündeminde yer alacak.