Uysal, "Turizm birçok paydaşı olan, özellikle ekonomide yarattığı çarpan etkisi ile birçok sektörlerin gelişimine yol açması, istihdama etkileri ve yerel halka kazandırdığı gelirin haricinde bölgemizin toplum gelişimine verdiği katkı açısından da son derece önemli"

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, Aralık ayı ilk toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirdi. Uysal, meclisin resmi oturumu öncesi yaptığı konuşmada, turizm konusunda ilçenin zenginliklerinin iyi değerlendirilmesi için çalışma başlatılacağını söyledi. Uysal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

"O GÜNLERİ KOLAY YAŞAMADIK"

"Kdz.Ereğli ilçemizde yapmış olduğumuz hizmetleri, Zonguldak, Kozlu ve Ereğli basınımızla beraber yerinde gezerek paylaştık. Tabi ki biz bunları çok kolay anlattık, arkadaşlar da çok kolay yazdılar ama inanın o hizmetleri yaparken o günleri bizler kolay yaşamadık. Çok uzun bir süreç aldı. Ben o gün bizlerle beraber olduğu için basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

"TURİZMİ ÖNEMSİYORUM"

Turizm konusunda önümüzdeki günlerde de net planlarımızı ortaya koyacağız. Ancak bugüne kadar şunu gördük ki turizm konusunda belli bir planlamamız, belli bir stratejimiz yok. Sadece günü birlik kararlarla giden bir turizm anlayışımız var. Ben turizmi çok önemsediğimi en başından beri söylüyorum. Şehrin tanıtımında ve sürdürülebilir kalkınmada en önemli unsurlardan birinin turizm olduğunu düşünüyorum.

 

"SON DERECE ÖNEMLİ"

Hatta benim düşümcüme göre bölgemizin, Ereğlimizin petrolü turizm. Bu yüzden turizme ağırlık vermemiz lazım, bunu da halkımıza çok güzel anlatmamız lazım. Basını da bu konuda çok iyi bilgilendirmemiz lazım. Çünkü turizm birçok paydaşı olan, özellikle ekonomide yarattığı çarpan etkisi ile birçok sektörlerin gelişimine yol açması, istihdama etkileri ve yerel halka kazandırdığı gelirin haricinde bölgemizin toplum gelişimine verdiği katkı açısından da son derece önemli.

 

"ÇOK ZENGİNİZ"

Tarih, kültür yönünden çok zenginiz. İnanç turizmi olabilir, doğa turizmi olabilir. En önemlilerinden biri de deniz turizmi. Deniz deyince herkesin aklına bizde deniz mevsiminin kısa olduğu geliyor ancak insanlar artık sadece güneş, kum olarak bakmıyor bu işe. Ereğli tarihine de baktığımızda bu yörenin ilk insanlarında Argonaut gemileri filan var. Bunları yaptırıp ta bunlarla gezi turları düzenleyebiliriz. Örneğin Ölüce Deniz Feneri’ne doğru hem karadan, hem de deniz kenarından gezilerimiz arttırabiliriz. Bölgemizde turizm konusunu canlandırabilmemiz için gerçekten hep beraber el birliği içinde çalışmamız lazım. Bütüncül hareket etmemiz lazım. Gerçekten çok fazla paydaşı ilgilendiren bir konu. Özellikle basın mensuplarımıza da çok iş düşüyor. Bu konudaki çalışmalarımıza bizler belediye olarak başladık. Önümüzdeki günlerde de bu paydaşlarımızı davet ederek yol haritamızı belirleyecek bir toplantı yapacağız.

 

"SANAYİ DEVRİMLERİNİ KONUŞMALIYIZ"

 “Önümüzdeki günlerde de sanayi devrimlerini konuşmamız lazım. O da çok önemli çünkü herkesi etkileyebilecek bir konu.  Günümüzde dördüncü endüstri devrimi geliyor. Bu tüm sektörleri değişime zorlamakta bundan dolayı herkes üstüne düşen payı almak zorunda. Buna da hazırlıklı olmak lazım.”

 

ULAŞIM SORUNU

CHP'li meclis üyelerinin özellikle pazaryerinde yapılan yeni yol düzenlemelerinin trafik akışında ciddi sorunlara neden olduğunu belirtmeleri üzerine Uysal, söz konusu alanda daha önce fizibilite çalışması yapıldığını belirtti, ilçedeki ulaşım sorununu çözmek için bilimsel bir çalışma içerisine girdiklerini sözlerine ekledi. Mecliste gündemde yer alan maddeler görüşüldü, ilgili komisyonlara havale edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)