Kdz.Ereğli, Bölücek Mahallesi'nde geçimlerini sebze ve meyve üreterek sağladıklarını belirten mahalle sakinleri, bölgeye kurulma çalışmaları devam eden beton santraline tepki gösterdi.



İlçeye bağlı Bölücek Mahalle sakinleri, bir firma tarafından kurulma çalışmaları devam eden beton santrali önünde Türk bayrakları ile toplandı.

Mahalle Muhtarı İsmail Şişman, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahalle halkının geçimini sebze ve meyve üreterek sağladığını, söz konusu beton santralinin devreye girmesi ile kirliliğin had safhaya çıkacağını söyledi.

Yetkili makamlara gerekli itiraz dilekçelerini verdiklerini ancak henüz bir cevap alamadıklarını anlatan Şişman, "Beton tesisine vatandaşlarımız tepki gösteriyor. Buraya bunun yapılmasını istemiyoruz. Belediye buraya ruhsat vermeyeceğine dair söz verdi. 10 Gündür burada bir çalışma var. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Yine 2 tane beton santrali var, çok büyük şikayetler var. Bacalardan çimento tozları geliyor. Ereğli'ye sebze ve meyvesini veren bir mahalleyiz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Meryem Gültekin, geçimlerini sebze ve meyve üreterek sağladıklarını, söz konusu tesisin kurulması ile sağlık ve çevre açısından büyük sıkıntılar yaşanacağını belirterek, "Belediye başkanımız gelsin buraya, bizi atıversinler denize artık. Bizim geçim yerimiz burası. Kalp hastası olduk, ne olacak böyle?" sözleri ile konuştu.

Bir başka mahalle sakini Musa Hayda da tesisin kurulması ile ilgili kimseye bilgi verilmediğini, söz konusu alana park ve yeşil saha yapımı beklenirken beton santrali kurulmasının şaşkınlığını yaşadıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 1 saat süren eyleme, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ve yönetim kurulu üyeleri de mahalle halkının eylemine gelerek destek verdi.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)