BBP'nin Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Hüseyin Uysal, Müftü Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışında konuştu, göreve geldiği günden itibaren yapılan alt ve üst yapı çalışmalarını anlattı, eleştirilere yanıt verdi. Görev süresi içerisinde 6 seçim ile hain darbe girişimi yaşadığını anlatan Uysal, "Tüm bunlara rağmen kalıcı, güzel, faydalı hizmetler yaptık. Özellikle bu hizmetler önümüzdeki yıllarda önemi, kıymeti daha da iyi anlaşılacaktır" dedi.

 

"MAKYAJ YAPARAK HALKIMIZI KANDIRMADIK"

Mahallelerde yapılan alt ve üst yapı çalışmalarını aktaran Başkan Uysal, mazeret üretmeksizin halka hizmet noktasında ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını vurguladı. "Birileri hizmetleri görmedi" diyen Uysal, "Bu sorunlar ilçemiz sorunları dedik. Sorunlarla uğraşırken, sorunlardan kaçmadık, çözmek için uğraştık. Makyaj yaparak halkımızı kandırmadık.

 

"KAVGALARI BİTİRDİK"

Köklü çözümlerle uğraştık. Göreve geldiğimde ilçede kavga vardı, sloganlar vardı. Kavgaları bitirdik, ilçemize huzur geldi. 5 Yıldır kavga etmedim. Çınarın, çeliğin, çileğin şehri Kdz.Ereğli dedik. Biz köklerimize, medeniyetimize, değerlerimize ve Erdemir'imize sahip çıktık. Öyle, 'ben Erdemir'i, sendikayı seviyorum' demekle olmuyor.  Bana, 'hiçbirşey yapmadı, hala da birşey yapmadı' diyorlar mı? Ben, 'Ona hiçbirşey yaptırmayacağız' diyenlere rağmen çok şey yaptık. 5 Yıl yatarak, ayakta uyuyarak ve satarak vakit geçirmedim. Belediyenin mülklerinden bir tane sattığımı, yattığımı duydunuz mu? Bizler hizmet yaptık.

 

"KENT MEYDANINDA CAMİ OLACAK"

Kent meydanı olacak ve söz veriyorum cami olacak. Orada cami niçin? Oraya belediye binası, AVM yapmayı düşünüyorlar, akıllılar ya. Belki de bedava yaptıracaklar nasılsa AVM yapacaklar paralarını verir. O bölgeyi rant alanı olarak kullanıldığı zaman ben esnafımı düşünüyorum. Bu esnafımı koruyacak orası. Aynı zamanda Ereğli'nin nefes alacak tek hava koridoru.

 

"ONLAR YATTA, BODRUM'DA FOTOĞRAF VERİYORLAR"

Bir de beni eleştiriyorlar, biz belediye başkanı olduğumuz zaman asfalt makinelerinin önünde fotoğraf çektirmeyeceğiz. Ben çektiriyorum, çektirmeye de devam edeceğiz. Orada asfalt dökenler var onların hep yanındayım. Birisi teknelerde birisi Bodrum'dan fotoğraf versinler ben bu kardeşlerim ile fotoğraf veriyorum. Bir de bana diyorlar ki kardeşim radyoya çıkıyorlar kötülüyorlar. Yerden yere vurun ona da razıyım. Hikayesi olacak diyorlar, buradan ilan ediyorum hangi hikaye istiyorsunuz, köylerde fındık topladım, cami temeli kazdık, fındık kökeni kazdık, tarlada aklınıza ne geliyorsa yaptık. Eğitim dönemimde yürüyerek gittik, zengin değiliz ki. Hikayesi olanlar şu hikayeyi istiyorlar, zenginlik, işadamlığı hikayesi.

 

"FESTİVAL KOMİTESİ KURACAĞIZ DİYORLAR"

Bizlerin projeleri hazır. Bizim BBP ile büyük projelere imza atacağız. Bizler, özümüz millet, sözümüz hizmet diyoruz. Biz hizmet sözü veriyoruz. Biz önce insan diyeceğiz. Huzurlu, akıllı bir kent, şehir vaat ediyorum. Ereğli'mize şehrimize ve şehrin kaynaklarına sahip çıkacağız diyorum. 1 Nisan'da göreve gelirsem göreve geldikten sonra kaldığımız yerden kolları sıvayarak çalışmayı vaat ediyorum. Onlar ne diyorlar, hemen festival komitesi kuracağız diyorlar. Komite kurmayacağız, bu milleti sömürttürmeyeceğim. Bilim, Osmanlı çileği festivali olacak ama belediye bütçesi ile olacak. Önümüzdeki yıl spor kulübünü de bir üst lige çıkacağız.

 

"TOPU GÖRSE KARAKOLA GÖTÜRÜR"

Maçlara gelip 3 dakika gelip, 'Ereğlispor'un maçını izledik' diyip milleti kandırmayın. Toptan da anlamıyorsun, topu görsen karakola götürecek adamsın. Adamı diyoruz ki, 'kaptanımız güzel oynuyor' bana, 'hangisi' diyor. Bizleri farklı kılan ne? Bizleri farklı kılan buradaki kardeşlerim. Tek bir amacımız var o da hayır duası almak. Bizim mücadelemiz şöhret mücadelesi değil. Mücadelemiz koltuk, makam mücadelesi değil. Bizim mücadelemiz memleket meselesi. Ereğli'nin hikayesini, tarihini yazacağız. Yarın sizler de bu hikayeyi anlatacaksınız. Ereğli'de seçimi alacağız. Kazanan biz olacağız"