Ölüm yolu olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez yol güzergahının eksikliklerinin giderilmesi için karayolu ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ayrıca çevre yolu projesi için de olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yeşiltepe-Kepez yol güzergahında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için karayolları ekiplerinin geçtiğimiz günlerde bu bölgeye yeniden geldiğini ve çeşitli incelemelerde bulunduğunu söyledi. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın konuyu oldukça yakından takip ettiğini de belirten Posbıyık, trafik kazalarının sıklıkla yaşandığı bu bölgedeki kavşakların yapılması için ödeneğin gelmesinin beklendiğini ayrıca Organize Sanayi Bölgesi çevresinden Zonguldak karayoluna çıkılacak çevre yolu için de olumlu gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.
Posbıyık gelişmeleri şu sözlerle açıkladı. "Geçen hafta Karayolları ekipleri Yeşiltepe-Kepez bölgesine gelerek incelemede bulundular. İki noktada çalışma yapılıyor hem mevcudunu geliştirmek için çaba sarfediliyor, kavşakları yapmak suretiyle trafik kazalarını en aza indirme çalışması yapılıyor. Yine aynı zamanda bizim ısrarla üzerinde durduğumuz projesini yaparak karayollarına verdiğimiz Organize Sanayi Bölgesi yolundan Yaraşlı baraşının yanından geçip Zonguldak yoluna çıkan çevre yolunun yapılması görüşü-lüyor. Kepez yolunun da beledi-yeye devredilmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'dan aldığım bilgilere göre o yatırım için iz parası bırakıldı. Şimdi gerçek yatırım parasının oraya ödeneğin gelmesini bekliyoruz. O yolda kısa sürede başlayacak. Başladığı zaman da Kepez noktasında hiçbir sorun kalmayacağını sanıyoruz. Fazlı Erdoğan bu konuyu takip ediyor kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.