Oruç, Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü Ereğli'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 


EREĞLİ VURGUSU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak ve Ereğli mitinglerine halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Oruç, vatandaşlara katılımlarından ötürü teşekkür ederek, "2015 yılından bu yana da Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanlığını yapıyorum. Dış Basın konularında daha çok çalışıyorum. Ereğli, gerçekten kendi potansiyeli açısından hem bölgesinde hem Türkiye’de çok değerli yerlere sahip olan bir ilçe. Cumhurbaşkanımızın 5 Haziran günü buraya geldiği zaman Ereğlililerden çok heyecanlandığını fark etmişsinizdir. Konuşmasını hatırlarsanız; ‘uçsuz bucaksız Kdz.Ereğli’ dedi. Orada bir görüntü karesi vardı; gecenin o saatinde o kadar güzel bir görüntüydü ki" dedi.

 


"MUHTAR BİLE OLAMAZ MANŞETLERİ ATILMIŞTI"

Erdoğan'ın, muhtarlara özel bir önem verdiğini, Külliye'de yaptığı toplantılarla da muhtarların talep ve önerilerini dinlediğini anlatan Oruç, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız, toplumun dertleriyle, sıkıntılarıyla dertleniyor. Çünkü dertlenmek bir anlamda çözüm de bulmaktır. Muhtarlar denince de kendisine, 'muhtar bile olamaz' manşetleri atılan bir süreçten önce Başbakanlığa ardından Cumhurbaşkanlığına gelmiş olan bir siyasetçi Cumhurbaşkanımız. Bir lider ve gerçek anlamda Türkiye tarihinde toplumun çok farklı kademeleriyle dokunma anlamında, iletişim kurma anlamında da çok farklı noktada olan bir lider. Şimdi her hafta Cumhurbaşkanlığı külliyesinde muhtarlar toplantısı olur. Son toplantı 2 bin 500 muhtarla yapıldı ve her masada ya bir danışman, ya bir başdanışman, ya bir vekil mutlaka uyarıları, eleştirileri, sorunları kaydedebilecek bir kişi olur"

 


ÇOK AĞIR BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYA

Türkiye'nin yakın coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinen Oruç, "Türkiye öyle bir dönemden geçiyor ki; işte yakın coğrafyasına bakıyorsunuz Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’yi tehdit eden bir süreç var. Dünyanın farklı coğrafyalarında çok farklı çatışma ortamları olurken Türkiye’nin çok güçlü durması gerekiyor. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde; güçlü bir lider, güçlü bir hükümet, güçlü bir parlamento olmazsa Türkiye sendelemek değil çok ağır bir saldırıyla karşı karşıya kalacak. Benzerini 15 Temmuz’da gördük. Şuanda seçim kampanyası oldukça iyi bir şekilde gidiyor. Sizlerin de destek vereceğinize eminim" ifadelerine yer verdi.

 



MUHTARLAR ALKIŞLADI

Muhtarların sorularını yanıtlayan Oruç'a, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Polat Türkmen'in yanı sıra AK Parti İlçe Yöneticileri eşlik etti. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç da ilçede yaşanan sorunlara ilişkin Oruç ve Türkmen'e çeşitli bilgiler verdi. Talep ve öneriler bölümünde ise ilçedeki muhtarlardan 2-3 tanesi ülke gündemine ilişkin açıklamada bulundu. Toplantı yapılan alkış ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ

Oruç daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldiği yerel gazeteciler ile Bozhane'de bulunan Su Ürünleri Kooperatifi'nde gazeteciler ile bir araya geldi. Seçim sonrası kendilerini bir kez daha Külliye'ye davet eden Oruç, doğup büyüdüğü çocukluk yıllarının geçtiği Ereğli'ye her zaman kapılarının açık, elinden gelen tüm çabayı yapmaya da hazır olduğunu vurguladı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)