Ereğli Orman İşletme Müdürü Kadir Aydın Doğan, orman yangınlarına karşı gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Doğan, 2010 yılı içerisinde şu ana kadar orman yangını yaşamadıklarını belirtti.

Orman İşletme Müdürlüğü'nde bulunan ekibi, Soğanlı Suyu ve Ormanlı bölgesine ulaşımda yaşanan sıkıntı nedeni ile Soğanlı Suyu Şantiyesi'ne taşıdıklarını dile getiren Kadir Aydın Doğan, 10 kilometreye yakın bir ormanlık alanda emniyet yolu açıldığını da söyledi.

Doğan çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Ormanlarımızda özellikle Ereğli İşletme Şefliği olarak 10 kilometrelik bir yangın emniyet yolu açtık. Dozerimiz de halen daha çalışmakta. Özellikle yangına hassas olan Üçköy ve Radar bölgesi başta olmak üzere çamlık alanlarda bu çalışmalar devam ediyor." dedi.

Vatandaşlarla anız yangınlarına karşı önlem alınması ile ilgili olarak toplantılar yaptıklarını söyleyen Orman İşletme Müdürü Kadir Aydın Doğan "İşletmemize bağlı bölge şefleri köylerde vatandaşlarla toplantılar yaptı. Anızın yakılmaması için köylülerimize bilgiler aktarıldı. Arkadaşlarımız hala köylerde dolaşarak vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacı ile toplantılarına devam ediyorlar. İnşallah bundan sonra da önemli bir yangın olayı yaşanmaz." şeklinde konuştu.