Hayır sever Bayrak ailesi tarafından Elmatepe Mahallesi'ne yapılması hedeflenen, Ayşe-Yaşar Bayrak Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

*


Elmatepe Mahallesi Yeniçağlar sokak üzerinde 120 metre kare alan üzerine yapılması hedeflenen sağlık merkezinin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, hizmete vesile olan Bayrak ailesine desteklerinden ötürü teşekkür ederek başladığı konuşmasında sağlığın insan hayatında en önemli unsur olduğunu söyledi.

"ARADA DAĞLAR KADAR FARK VAR"
"Hizmete vesile olan Bayrak ailesine de tebrik ediyorum, teekkür ediyorum. Sağlık en önemli unsur. Hayatımızda her zaman sağlıklı olmayı öncelik ediyoruz ve gereken ne ise yapmaya çalışıyoruz." diyen Tutulmaz, şunları söyledi: "Pandemi döneminde bunun değerini bir kez daha anladık. Şuan ki özgürlük durumumuz ile bundan 2 yıl önceki halimizi kıyasladığımızda dağlar kadar fark var. Sağlıklı yaşamak bizim birinci önceliğimiz. Günlük hayat içerisinde ıskaladığımız durumlar oluyor ama pandemi döneminde sağlıklı bir hayatın ve geleceğe sağlıklı bakabilmenin ne kadar önemli olduğunu gördük. 

"DEVLETİMİZ EN İYİ HİZMETİ VERDİ"
Şükür, devletimiz pandemi döneminde vatandaşımızın sağlık hizmetini en iyi veren devletlerden birisi oldu. Bugüne kadar yapılan yatırımların meyvesini hep birlikte aldık. Vatandaşlarımız bu dönemde ciddi sıkıntılar yaşamadı. Yanıbaşımızda gelişmiş batı ülkelerinde pandemi sürecinin o ilk döneminde ne tür sıkıntılar yaşadığını televizyonlardan çok yakınen hepimiz gördük. Burada gerek hükümetlerimiz ciddi gayretleri gerek hayırseverlerimizin yatırımları ile sağlık ile ilgili alanda önemli bir başarıyı elde ettik. 

"SAĞLIK İHRACI YAPILIYOR"
Bugün ülkemiz önemli bir oranda sağlık hizmeti ihracatı yapıyor. Şuanda büyük şehirler İstanbul, Ankara gibi yine Antep, Batman gibi sınırımızdaki şehirlerimizde ciddi bir oranda sağlık hizmeti yabancılara veriliyor ve bunun karşılığında da ülkemize döviz girişi oluyor. Avrupa'da yakınlarımız var çoğu artık sağlık hizmetini ülkemizde alıyor. Bu bizim için ne kadar onur duysak gurur duysak azdır. Yeterlimidir, değildir. Her zaman iyinin daha iyisi güzelin daha güzeli vardır. Daha çok gayret etmeliyiz. Bu hizmetleri daha çok vatandaşlarımıza öncelikle daha sonra da ekonomiye katkı sağlayacak aşamaya getirmeliyiz. 

"EREĞLİ HAYIR SEVER BİR İLÇE"
Ereğli, hayır sever bir ilçe, örnek bir ilçe. Bugüne kadar kamuya destek anlamında önemli yatırımlara ev sahipliği yapmış bir ilçe. Bugüne kadar emeği geçen hayır severlerimize tekrar tebrik, teşekkür ediyorum. Bu eserin bu bölgedeki kardeşlerimize hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Buna ihtiyaç olmasın, sağlıklı bir şekilde yaşasınlar. İhtiyaç olursa da gidebilecekleri bir alan olması güzel bir sonuç doğuracaktır. İyi bir fırsat doğuracaktır. Sağlıklı bir şekille kullanmalarını diliyorum."
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ertuğrul Güner de yaptıkları konuşmalarda hayır sever Bayrak ailesine teşekkür etti.
Bayrak Ailesi adına konuşan iş insanı Ünal Bayrak da, 1978 yılında babasının Niğde'den Ereğli'nin Elmatepe Mahallesi'ne geldiğini hatırlatarak, "Ben ve kardeşlerim burada büyüdük, burada yetiştik. Babamızın vefatı sonrası Elmatepe Mahallesi'nde birşeyler yapmak istedik. Sağlık ocağı ihtiyacı olduğunu tespit ettik ve rahmetli babamız ile birlikte annemizin de adını verilen bir sağlık ocağı yapımına karar verdik. Mahallemize hayırlı olsun" sözleri ile konuştu.
Vali Tutulmaz, Bayrak ailesi adına plaket ve teşekkür belgesini Ünal Bayrak'a takdim etti.
Yapılan duanın ardından protokol üyeleri ve Ayşe Bayrak tarafından temel atma işlemi gerçekleştirildi.
Törene Kaymakam Mehmet Yapıcı'nın yanı sıra ilçe protokolü katıldı.