Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde yer tahsisleri ile ilgili yüzde 90 oranında sağlanan destek 2012 yılının Nisan ayı itibariyle sona ermişti. Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcıların yatırım yapmasındaki en büyük engellerden biri Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın girişimleri ile sonuçlandı, süre yeniden 2 yıl uzatıldı.

 

Söz konusu sürenin dolması ile yatırımcıya 3.5 TL yerine metre karesi 35 TL'den yer tahsisi yapıldığını belirten Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Mehmet Çivici geçtiğimiz ay Ereğli TSO'da düzenlenen toplantıda konunun Milletvekili Ercan Candan tarafından yakından takip edildiğini belirtmiş, "Bu kararın yeniden çıkması için çalışmalar yapılıyor ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan konuyu yakından takip ediyor. Bu tahsisin çıkması durumunda yatırımcı için cazip noktaya gelecek" sözleri ile konuşmuştu.

 

Candan'ın sorunun çözümü için yaptığı girişimler sonuç verdi ve söz konusu karar 2 yıl daha uzatıldı, resmi gazetede yayınlanarak da yürürlüğe girdi. Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Mehmet Çivici, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, "Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi ve süre 2 yıl daha uzatıldı. Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmak isteyen ancak bu süre nedeniyle bu yatırımlarından vazgeçen firmalar ile görüşeceğiz ve yatırımlarını bölgemize yapmasını isteyeceğiz" dedi.

 

CANDAN'A TEŞEKKÜR

Ereğli Organize Sanayi Bölgesine yatırımcı gelmesi yolunda en büyük engelin kaldırılmasını sağlayan Milletvekili Ercan Candan'a Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerinin yanı sıra işadamları da teşekkür etti.