Karadeniz Ereğli’de Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İlçe Müftüsü Recai Albayrak, düzenlediği basın toplantısında, 14-20 Nisan arasında gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini ilçe geneline yaymayı hedeflediklerini söyledi. İlçe Müftülüğünün 450 personel ile dini hizmetler sunmaya çalıştığını bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana temasının, “Sevgi, saygı ve merhabet” olduğunu belirten Albayrak, “Peygamber efendimizin muhabbetini, sevgimizi canlı tutmak bu sevgiyi yüreklere daha fazla kazıma aşkı ile faaliyetlerimizi yürütüyoruz” dedi.

 

450 PERSONEL İLE HİZMET

Karadeniz Ereğli’nin pozisyonu gereği pek çok İl’in de önünde olduğu gerçeğini hatırlatan Albayrak’ın konuşması şu şekilde: “Karadeniz Ereğli belki resmi olarak ilçe pozisyonunda görülüyor ama potansiyeli konumu itibariyle hakikaten bir çok İl’den çok daha önde. Gerek eğitim seviyesi gerek ekonomik anlamdaki yeterliliği yukarıda görünüyor. Bizler de bunun farkındayız, müftülüğümüzde Kur’an öğretmenlerimiz ile birlikte 450 personel ile dini hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Bundan da büyük bir zevk alıyoruz çünkü sunduğumuz hizmetin karşılığını muhatap olduğumuz güzel insanlardan alıyoruz.

 

“FARKLI FAALİYETLERİMİZ OLUYOR”

Bizlere mutluluk veriyor ve çalışmalarımızı teşvik ediyor bu yüzden kutlu doğum haftası etkinliklerini Karadeniz Ereğli Müftülüğünün sahip olduğu potansiyeli yansıtacak ona uygun düşecek farklı faaliyetlerimiz oluyor. Buradaki hedefimiz ne kadar insanımıza peygamber efendimizin muhabbetini aslında bu sevgimiz var ama bunu biraz daha canlı tutmak, bu vesile ile bu sevgiyi daha yüreklerimize kazıma aşkı ile bu faaliyetleri yapıyoruz. Öncelik verdiğimiz önemli nokta öğrencilerimiz ve gençlerimizdir.

 

GENÇLİK VE UYUŞTURUCU

Hepimizin bildiği gibi gençlik bu milletin bu vatanın emanet edeceği geleceğimizdir. Biz gençliğin maddi dünyası yanında tabii olarak her insanın ihtiyaç duyduğu manevi değerlerine de birşeyler katmaya çalışıyoruz. Ben şahsen kendi adıma gençlikteki olumsuzlukları gördüğümde eksiklikler olduğunu yapamadığımız kanaatindeyim. Bunu sadece müftülük veya müftü din görevlileri değil tüm toplumun bu noktada odaklanması gerekiyor. Hakikaten gençliğimiz biz resmi kaynaklardan çok ürpertici rakamlar alıyoruz, işte uyuşturucu ile ilgili çok çarpıcı ve düşündürücü rakamlar geliyor. Bunda hepimizin yani payımızın olduğunu düşünüyorum.

 

“BİRİLERİ POMPALIYOR”

Gençlerimizin manevi dünyalarını yeterince dolduramadığımız için kendilerini boşlukta hissedip belki birilerinin pompalamaları ile maalesef bir sektör oluştu bu sektörün de yürümesi için birileri pompalıyor. Bizler bu noktada neler yapabiliriz bu arkadaşlarımız ile birlikte gündemimizde, onun ötesinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile de bunları paylaşıyoruz ortak bir strateji, çalışma uygulamamız gerektiğini paylaşıyoruz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)