Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Türkiye'de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi (LAR II)" nin IV. Bileşeni kapsamında Pilot seçilen 10 belediye arasında Kdz. Ereğli Belediyesi'de bulunuyor.

Sorunları birlikte çözümlemek noktasında işbirliğini de kapsayan 12 maddelik bir proje olan  Türkiye'de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi (LAR II)" nin IV. Bileşeni kapsamında 7 Mayıs'ta Ankara7Da yapılan toplantı bir hafta sonra basına bildirildi. Belediyeden bu konuda yapılan yazılı açıklamad, konuyla ilgili "Tanışma ve Bilgilendirme "toplantısına Kdz. Ereğli Beledtiyesi'ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar ile Belediye Avrupa Birliği Ofisi Temsilcisi Murat Çetinel'in  katıldığı vurgulandı.
Belediyenin konuyla ilgili açıklaması aynen şöyle:
Toplantıda, görsel olarak Karadeniz Ereğli ve önümüzdeki dönemde eşleştirme sonucu kardeş kent belediyeleri ile beklentileri anlatıldı. Belediyemizin yaptığı sunum ve belediye profili 27 Avrupa Birliği üyesi ülkeleri belediyeler birliğine sunularak, kardeş kent eşleştirmesi gerçekleştirilecek.
Bu eşleştirme projesi ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Avrupa Birliği'ne üye ülkeler nezdinde girişimde bulunarak belediyemizle işbirliği yapmak isteyen belediyelerin belirlenmesi ve eşleştirilmesi çalışmaları sonrası belediyemizin gündeminde yer alan projelerle ilgili ortak çalışmalar yapılacaktır.
TBB, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu yetkilileri tarafından kapsamlı bir sunum ve bilgilendirmede bulunulmuştur. Yetkililer projenin amacı ve içeriği konusunda aşağıdaki hususları belirtmişlerdir.

1.Pilot belediyelerin kurumsal kapasitelerinin artırılması,
2.Uluslar arası işbirliklerinin geliştirilmesi,
3.Ulusal ve uluslar arası belirli bir konu/larda sürekli veya süreye bağlı kalmaksızın birlikte çalışmaların gerçekleştirilmesi,
4.Sorunları beraber çözümlemek, zaman içinde yakın ve dostane ilişkileri geliştirmek, ortaklaşa hareket etmek,
5.Belediyelerin yerinde ziyaret edilmesi, proje/lerin tanıtılması
6.Uluslar arası ağların kurulması,
7.İlk aşamada teknik personel arasında iletişimle başlayacak, daha sonra tüm kentte yaşayan halka, STK-TSO-Eğitim kuruluşları etkilemesi
8.Proje taleplerimizin net olması gerektiği, daha sonraki proje uygulamalarına örnek teşkil etmesi
9.Belediye profillerinin çıkarılması, bu profillerin 27 AB üyesi birliklerine gönderilerek uygun ortakların bulunması
10.Proje hazırlama ve kardeş kent eğitimi
11.Belediyelerden bu proje kapsamında beklentiler
12.Belediyelerde proje ekiplerinin oluşturulması.