Kdz. Ereğli Asayiş Büro Amirliği tarafından çökertilen oto şebekesinin il dışından çaldığı son otomobil de sahibine teslim edildi. 15 günlükken çalınan otomobiline yeniden kavuşmanın sevincini yaşayan Recep Günay, Ereğli polisine teşekkür etti.

Ereğli’de mart ayında Asayiş Büro Amirliği ekipleri, il dışından çaldıkları otomobilleri sahte evraklarla yeniden satışa çıkaran şebekeyi çökerterek, suçluları adalete teslim etti. Ele geçirilen çalıntı 5 otomobilin sahiplerine ulaşmak için çalışmalarını sürdüren ekipler, 3 aylık zaman zarfında otomobilleri sahiplerine teslim etti. Son otomobilin sahibi olan ve Gebze Çayırova’da oturan Recep Günay(30) da Ereğli’ye gelerek otomobilini Belediye garajında teslim aldı. Yaklaşık 1 senedir çalıntı olan 55 DC 969 plakalı otomobiline sahte evraklarla 74 BS 041 plakası takılan aracına kavuşan Günay, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

OTOMOBİLİNİ ALALI 15 GÜN OLMUŞTU
Otomobilini aldıktan 15 gün sonra çaldıran Recep Günay, “Otomobilimi alışveriş merkezi önüne park etmiştim. Çıktığımda ise otomobilim park ettiğim yerde yoktu. 15 gün önce almıştım. Daha tadını çıkaramadan çalındı. Emniyete gittim. Şikâyette bulundum. Yaklaşık 1 senedir çalıntı görünüyordu. Geçtiğimiz Perşembe günü Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden beni aradılar. Aracımın Ereğli’de olduğunu söylediler. Bu haberi alınca sevinçten havalara uçtum.” şeklinde konuştu.
Otomobilinin bulunduğu haberini alınca gözyaşlarına boğulduğunu söyleyen Günay “Beni telefonla arayarak 'Otomobilinizi bulduk. Gelip alabilirsiniz' dediklerinde sevinçten havalara uçtum. Gözyaşlarımı tutamadım. O an ki mutluluğumu anlatamam. 15 günlükken çalınan ve alın terim ile aldığım arabama kavuşacaktım. Şimdi buradayım. Otomobilin ufak tefek sorunu var. Onları hallettikten sonra Gebze’ye döneceğim. Bu işe emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.
Belediye otopark görevlilerinden otomobilinin anahtarını alan Recep Günay, aracının eksiklerini giderdikten sonra Gebze’ye döndü.