Keleşsan Firması bünyesinde bulunan Keleşler Park Otel Sahibi Arslan Keleş, ilçede görev yapan yaygın ve yerel gazete temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Sektöre ve ilçe genelinde yaşanan gelişmelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kdz.Ereğli'de iş dünyasının temsilcilerinin yanı sıra pazarlamacılar ilçede bulunan özel sektörde yatırım yapmak için gelen pek çok konuğun bulunduğunu belirten Keleş yurt dışından da çok sayıda kişinin geldiğini söyledi. Keleş, Ereğli'de aslında bir şey yokmuş gibi görünüyor ama aslında Borcam'dan Türkiye Petrollerine kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlar var. Genellikle sanayi ağırlıklı konaklama talebi var. Turizm olarak ise üzüntü verici bir gelişmedir ki gelen kimse yok. Turist geldiği zaman Kdz.Ereğli'de enaz yarım gününü değerlendirmesi gerekir. Cehennemağzı ile Çınaraltı 1.5 saatinizi alır, müzeye gitseniz 15 dakikaya dolaşırsın dedi.

SAHİLE DUBLE YOL DARBESİ

Akçakoca'nın turizm konusunda daha ileri noktalara kendisini taşıdığını Kdz.Ereğli'nin ise var olan bu değerlerini iyi kullanamadığını söyleyen Keleş açıklamasında, Aynı deniz burada da var, bırakın turist gelmesini Ereğli halkının kendi bölgesinde denize girebilmesi olanaksız. Duble yolları hep savunuyoruz ama insanlar da mutlaka denize girecek. Sahil var ve insanlar denize girecek şimdi adam yolun karşı tarafına aracını bırakıp diğer tarafa geçiyor ve sahile ulaşıyor. Kdz.Ereğli'de turizm potansiyeli var. Temiz bir sahil ve denizimiz var. Çeşitli sektörler var bu sektörler ziyaret ettirilebilir. Bir spor kafilesi geldiğinde Kdz.Ereğli'den alışveriş yapıyor konaklıyor. Dolayısıyla turizm Kdz.Ereğli'de ciddi anlamda katkı verebilir, üniversite, fakülte gibi katkı sağlayabilir. Üzücü olan ise Ereğli'nin o görüntüden oldukça uzak olması dedi.

CİDDİ İVME YAKALADIK

Keleşsan bünyesinde yeralan Keleşler Park Otel'in açılmasının üzerinden 15 ay geçtiğini bu süre içerisinde ciddi bir ivme yakaladıklarını söyleyen Keleş, Ereğli daha önceden konaklama bakımından fukara bir yerleşim bölgesi idi şimdi ise bir Pazar haline geldi. Bizimle birlikte açılan ve Kdz.Ereğli'ye gelen 500 yatakla birlikte turizm ve otelcilik sektöründe de gelişme sağlandı. İlk açıldığımızda 11 kişi ile bu işe başladık şimdi 20 kişiye ulaştık. İş gücümüz arttıkça bu kadro hergeçen gün daha da fazlalaşacaktır. Keleşler Park Otel Kdz.Ereğli'de konaklamanın başlıca adresi oldu. Ereğli'ye gelen pek çok spor kulübü dahil festival sanatçılarını otelimizde ağırladık dedi.

Keleş, Ramazan ayında 3 ayrı salonda 100'er kişilik olmak üzere 300 kişilik iftar yemekleri de verebildiklerini bu yönde de ciddi anlamda talepler geldiğini belirtti. Keleş daha sonra gündemde yeralan gelişmelere ilişkin gazeteciler ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.