3 Aralık Dünya Özürlüler gününe kadar ilçede tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunan engelli vatandaş bırakmama hedefi koyduklarını belirten Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, “Engelliler şehrin ana alterlerinde ciddi anlamda sıkıntı yaşıyorlar” dedi.

 

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, hayırseverlerin desteği ile alınan 20 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi üyelere törenle teslim etti. Dernek Başkanı İsmail Şentürk, 20 engelliyi tekerlekli sandalye ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Hayırseverlerimize, destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

3 ARALIK HEDEFİ

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin 12 yıldır faaliyette olduğunu hatırlatan Şentürk ilçenin ana halterlerinde engellilerin ulaşımda ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldığına dikkati çekti. Şentürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu 12 yıllık mücadeleyi 3 Aralık Dünya Engelliler gününde taçlandırmak istiyoruz. 3 Aralık’ta bu bölgede akülü ve tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunan insan bırakmamayı hedefliyoruz.

 

“KAYMAKAM DESTEK VERDİ”

Ereğli Kaymakamımızın desteği ile okullarımızda bu sorunları çözdük. Akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı olan öğrenci bırakmadık. İnşallah şehrin alt yapısı ulaşımı, kamu binaları, toplumsal alanlardan bu sandalyeleri kullanan engelli insanlara da uygun hale getirilir. Şehrin özellikle ana alterlerinde hala ciddi anlamda sıkıntılar yaşanıyor. Engelliler için Ereğli sadece sahilden ibaret değil. Kaldırımlarda, kamu binalarında da ciddi sıkıntılar yaşıyoruz, bu sıkıntıların en kısa sürede giderilmesini temenni ediyorum. Dernek olarak 300’e yakın manüel, 100 civarında da akülü tekerlekli sandalye verdik, 20 tane akülü tekerlekli sandalye bekleyen var, 3 Aralık tarihine kadar bu eksikliği de gidermek istiyoruz”

 

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Ereğli Belediyesi’nin önceki Başkanlarından Murat Sesli’de, derneğin çalışmalarını yakından takpi ettiklerini her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, “Derneğin çalışmalarını destekliyoruz. Engelli vatandaşlarımız bugün de var yarın da olacak. Önemli olan engelli vatandaşlarımıza hizmet etmektir” sözleri ile İşadamı hayırsever İrfan Yazıcıoğlu’da, “Dernek yönetiminin çalışmalarını yakından takip eden birisi olarak desteğimiz ve çalışmalarımız devam edecektir” sözleri ile konuştu.