AK Parti Kdz. Ereğli Önceki Dönem İlçe Başkanı M. Fatih Çakır  beraberindeki Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri Ayhan Taşdelen, Rıfkı Gültekin,  AK Parti Kandilli Belde Başkanı Yusuf Ziya Eryiğit ve AK Parti Gençlik Kolları Önceki Dönem Başkanı Hüseyin Alagöz ile birlikte KDZ. Ereğli İlçesine bağlı Davutlar, Asarlı,  Külah ve Şamlar köylerine gitti.  

Çakır, burada yaptığı konuşmada  “Pazartesi günü hem Ereğli’mizde hem de ülkemizde 'şahlanış döneminin' başladığı gün olacak. 24 Haziran'da yapılacak erken seçimin şimdiye kadar ülkenin yaşamış olduğu erken seçimlerle karıştırılmaması gerekiyor. 24 Haziran sonrası Türkiye’de yeni bir yönetim sistemine geçmiş olacağız. Parlamento bundan sonraki süreçte yürütmenin içerisinde yer almayacak, asli görevi olan yasama görevini gerçekleştirecek. Yürütme ise Cumhurbaşkanı başkanlığında tamamen Bakanlar Kurulu marifetiyle yapılacak. Türkiye’nin yönetim anlamında hızlı ve kararlı adımlar atması, büyüme ve kalkınmanın istikrar içinde devam etmesi için bu sistem ekmek su gibi vazgeçilmez bir ihtiyaçtı. İnanıyorum ki, 24 Haziran’da da yetkili AK Partiye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verecektir” diye konuştu.



2023,2073 HEDEFLERİNE VARILACAK

Türkiye’nin yeni sistemle 2023 hedeflerine, 2071 ideallerine daha hızlı kavuşacağını kaydeden Çakır,

Burada esas olan ülkenin daha verimli yönetilmesi ve yürütülmesidir. Bu anlamda yeni sistemle beraber daha büyük imkanlar doğuyor. Türkiye ve Ereğlimiz için milat olan yeni bir yönetim sistemine 24 Haziran tarihi itibariyle ilk adımımızı atacağız. Hem Türkiye kazanacak hem de medeniyet coğrafyamız kazanacak. Dünyaya da barış ve istikrar gelecek. Ülkemizle ilgili bazen alacağınız kararlar bürokrasiye takılabiliyordu. Yeni sistemle bunlarında önü açılıyor. Kanun Hükmünde Kararnameyle birçok konuda işleri projeleri hızlandırma imkânı doğuyor. Bunu iyi kullandığınız zaman ben inanıyorum ki birçok işin daha hızlı yol aldığını yol kat ettiğini görme fırsatımız olacak. Her şeye halk karar verecek. “ dedi.