Kdz.Ereğli'de, Türkiye Paravolley Süper Lig Şampiyonası ve 1. Lig play-off müsabakalarına ev sahipliği yaptı.

Gençlik ve Spor Merkezi'nde 23 Haziran tarihinde başlayan, 8 ilden 12 takımın katılımıyla düzenlenen organizasyonda, yaklaşık 160 sporcu mücadele etti.

Paravolley Süper Ligi 2021-2022 şampiyonu Karaman Özel İdare Spor Kulübü olurken, ligi Karadeniz Ereğli Belediyespor ikinci, Ayyıldız Engelliler Spor Kulübü ise üçüncü sırada tamamladı.

1. Lig 2021-2022 sezonu play-off şampiyonluğuna Ankara'nın Engelsiz Serebral Palsi Spor Kulübü final maçında Kahramanmaraş Onikişubat NF Spor Kulübü'nü 3-2 yenerek ulaştı.

Her iki ekip Paravolley Süper Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ölmez, Türkiye Paravolley Süper Lig şampiyonluğunu Karaman Özel İdare Spor Kulübünün tam maçlarını alarak kazandığını, ligi ikinci sırada tamamlayan Ereğli Belediyespor ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edeceğini, 1. Lig play-off maçları sonunda ise şampiyon olan Engelsiz Serebral Palsi Spor Kulübü ile ligi ikinci sırada bitiren Onikişubat NF Spor Kulübü'nün önümüzdeki sezon Süper Lig'e yükseldiğini söyledi.

Maçlar sonunda ilk 3'e giren kulüplere kupaları ve madalyaları Ölmez, TBESF Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Sarı, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Spor Hizmetleri İl Müdürü Serkan Keleş, Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Çelik, Alaplı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Demir tarafından verildi.