Kdz. Ereğli AKP  İlçe Balkanı Fatih Çakır, yönetim kurulunu  basın ile tanıştırmak için  düzenlediği basın toplantısında, tersaneler bölgesinde krizi çözmek için 1 ay gibi bir süre içinde kredi bulma fırsatı yaratacaklarını ve başlayan görüşmelerin son aşamada olduğunu belirtirken burada ilk başka 1500 kişi işe yerleştirilirse, moraller düzelir dedi.

 

Göreve geldikten bu yana teşkilatlandırma çalışmalarını tamamladıklarını ve ardından kamu yatırımlarının takibine başladıklarını ifade eden Fatih Çakır, devam eden hastane inşaatının 2014 Ocak ayında hizmete gireceğini, devam eden fen lisesi inşaatı ile birlikte ilçeye 10 okul kazandıracaklarını söyledi.

 

Çakır toplantısında şöyle konuştu:

 

Ereğli'de en temel sorun işsizliktir. Bu sorunun aşılması yönünde tersaneler bölgesine alınacak bir kredi ile canlandırmaya çalışıyoruz. Organize sanayinin yolunu tamamlamak suretiyle dışarıdan gelecek ve içerden yatırım yapacak yatırımcıların önünü açmış bulunuyoruz. Diğer bir avantaj, 15 Şubat tarihinde bakanlar kurulundan çıkan karar gereğince bölge farkı gözetmeksizin otomotiv sanayinin teşviki, Ereğli'nin demir çelik merkezi olmasının yanında bir yan sanayi olarak  değerlendirilmesi ve işsizliği azaltıcı bir faktör olarak değerlendirilmelidir.

 

ÖNCE ALT YAPI

 

Kışla-Kepez yolu ilgili görüşlerini de ifade eden Fatih Çakır, alt yapı konusundaki eksiklikleri hatrlattı. Çakır,   Sayın valimiz başta  olmak üzere ilgili kurumlarla yazışmalar devam ediyor. Yol altında sistemi bulunan kurumlar var. Bu yazışmalar sonucunda bu kurumların malzemelerini kaldırmaları sağlanacaktır. Ardından özellikle Kışla bölümü dayanıklı kalın asfalt olmak üzere bu yolun tamamı Düzce-Ereğli arasındaki asfalt kalitesinde bir yol olacaktır. En geç Mart veya Nisan ayına kadar bu konuda bir sonuç alacağız. Ereğli'ye hizmet ve yatırım gelmiyorsa bunda yerel yöneticilerin ve yetkililerin payı nedir, basının bunları da eşit yaklaşımlarla yansıtmasını isteriz. Bakın hala bir belediye sarayımız yok. Terminal yapılacak denildi, nihayetinde iller bankasından sayın vekilimizin girişimleriyle alınan kredi neticesinde ona başlanacak.  Yani kamu zaten yapacağı yatırımları yapıyor ki, bu sene göreceksiniz Ereğli tamamen bir şantiyeye dönecek. Sözleriyle konuştu:

 

YÜKSEK OKUL VE PROFİL FABRİKALARI GİTTİ

 

Hizmette  zihniyetin önemli olduğunu belirten İlçe Başkanı Çakır şunları söyledi:

Olaya birazda yerelden bakmak lazım. Bir yüksek okulun Alaplı'ya ve profil fabrikalarının Akçakoca'ya gönderilmesi bir zihniyettir. Bu zihniyet şehri büyütmedi.  Bu zihniyet, Ereğli büyürse, gelişirse biz koltuklarımızdan oluruz zihniyetidir. Öncelikli olarak bu aşılmalı. Ereğli gelişsinde biz  koltuklarımızı  kaybedelim.

 

YURT ARAZİSİ GÖSTERİLEMEDİ

 

Çakır, geçtiğimiz hafta sonu Zonguldak'ta düzenlenen bir toplantıda BEÜ Rektörü'nün Ereğli'ye sitemkar yaklaştığı ve Ereğli'nin kafası karışık şeklinde ifadeler kullandığı yönündeki soruya   yanıt verirken şöyle konuştu

Biz göreve geldiğimizde sayın rektörümüze bir ziyaret yapmıştık. O zaman da bize ifade etmişti, Ereğli'ye yurt yapmak için para gönderildiğini ancak yer bulunamadığı için bu paranın yeniden geri gittiğini söyledi. Tabi yurt için şehir içinde bir yer aranıyor. Zira öğrenciler, hem okula yakın olsun hem de şehirle iç içe olarak oryada bir ticari getiri sağlasın diye ama böyle bir yer bulunamadı.