Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 13 askerden 23 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ın cenazesi memleketi Ereğli’ye getirildi. Askeri uçakla önce Samsun'a sonra da memleketi Zonguldak Havaalanı'na götürülen şehidin cenazesi, şehir girişinde konvoy eşliğinde Ereğli Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde hain pusu sonrası baba ocağına ateş düşen Aydın ailesi, şehitlerini Zonguldak Havalimanı'nda karşıladı. Saat 18.35 de havalimanına inen Türk Hava Yollarına ait uçağı başta dayı Mustafa Temel ile kuzeni Temel Aydın olmak üzere annesi ve ailesi karşıladı. Uçağın havalimanına inmesinin ardından Şehit Noyan Aydın’ın Türk Bayrağına sarılı tabutu askerler eşliğinde uçaktan indirildi. Tabutun inmesi ile birlikte gözyaşları sel olurken yakılan ağıtlar yürekleri dağladı. Noyan Aydın’ın kuzeni Temel Aydın, askerlerle birlikte uzun süre tabutu taşıdı. Yüreği yanan anne Ayşe Aydın 'Yavrum, canım. Bu acıya nasıl dayanacağız' diyerek ağıt yaktı.

Havalimanı çıkışında Çaycuma Belediyesi Cenaze nakil aracına alınan şehit Noyan Aydın’ın cenazesi Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırılmak üzere Ereğli’ye hareket etti.

Jandarma ve polis eşliğinde Ereğli’ye giriş yapan şehit Noyan Aydın’ı şehrin girişinde 50 kişilik grup ellerinde Türk bayrakları ile karşıladı. Polislerin selam durduğu cenazenin geçtiği sırada Ereğli halkı teröre karşı tepkilerini alkışları ile gösterdi. Yaklaşık 60 araçlık konvoy ve cenaze nakil aracı, şehir merkezinden geçerek Ereğli Devlet Hastanesi morgunun önüne geldi. Nakil aracının kapılarının açılması ile birlikte morg önünde bekleyen Aydın ailesi fertleri feryatlar içerisinde gözyaşlarına boğuldu. Anne Ayşe Aydın ve abla Türkan Aydın sinir krizi geçirdi. Anne ve abla yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Her yürekten çıkan tek bir ses ise terör lanetinin başka canlar yakmadan ortadan kaldırılması oldu.