Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi "Türk Yıldızları" tarafından 28 Mayıs'da Kdz. Ereğli'de gösteri uçuşu yapacak.

 
 Türk Yıldızları'nın Tim Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı,"Tabi burası biraz daha Karadeniz olduğu için hem hava durumu, tepeler, deniz, martılar çok faktörler var bizi etkileyen ve sınırlayan, Karadeniz için ayrı bir gösteri paketi hazırlayacağız"

Tim Lideri Yüzbaşı Yığcı, gösteri yapılan alanda martı sürüsünün bulunduğuna dikkati çekerek, "Gün içerisinde bakacağız, martıların yoğunluğunun az olduğu saatlere göre uçuşu gerçekleştireceğiz" dedi.

 

 Üsteğmen Selim Şensoy, "Türk Yıldızları, dünyada Barcelona, Real Madrid ne ise futbolda, hava gösterisinde de dünyada bir Barcelona, Real Madrid diyebilirim"

 

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu başkanlığında, Kaymakamlıkta düzenlenen toplantıda Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşu için yapılacak hazırlıklar ele alındı. Türk Yıldızları'nın Tim Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı, amaçlarının havacılığı gençlere sevdirmek, Türkiye'nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni gücünü dosta düşmana göstermek olduğunu söyledi.

 

TÜRKİYE'NİN GURURU

Türkiye'deki her İl ve ilçeye gidip gösteri yapmaya çalıştıklarını anlatan Yığcı şu ifadelere yer verdi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin  ve ülkemizin gücünü göstermeye çalışıyoruz. Aynı şekilde yurt dışında da gösteri yapmaktayız. Özellikle yurt dışında belki de Türkiye'den daha çok tanınan bir sıralamalarda en üstte olan hava ekibiyiz, akrobasi ekibiyiz. Gösteriden önce bazı yapılması gerekenler var. Türk Yıldızları ekibinden daha çok seyirci grubunun halkımızın daha emniyetli ve daha rahat seyir zevkinin yüksek seviyede olması için alınması gereken önlemler var. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tabi burası biraz daha Karadeniz olduğu için hem hava durumu, tepeler, deniz, martılar çok faktörler var bizi etkileyen ve sınırlayan, Karadeniz için ayrı bir gösteri paketi hazırlayacağız"

SİNEVİZYON GÖSTERİSİ

Türk Yıldızlarını tanıtan sinevizyon gösterisinin ardından alınacak tedbirler ve gösteri ile ilgili bilgi veren Üsteğmen Selim Şensoy, Türk gösterinin görselliğinin yanı sıra bir güç gösterisi olduğunu anlattı.

 

"ARTİST VE ŞOVMEN DEĞİLİZ"

Devletin varlığını, ordunun gücünü halka hissettirmek istediklerini ifade eden Şensoy, "Bizler artist veya şovmen değiliz. Şahsi ihtiyaçlarımız, isteklerimiz yok. Asgari müştereklerde buluşarak halkımıza iyi bir gösteri yapmak istiyoruz" dedi.

 

"DÜNYADA BİR BARCELONA, REAL MADRİD"

Kuruluşundan bugüne kadar 23 ülkede milyorlarca kişiye gösteri yaptıklarını belirten Şensoy şunları söyledi:

"Türkiye'de 331 yerde farklı gösteri yaptık. 2001 tarihinde Bakü'de yaptığımız gösteride tek  seferden 1 milyondan fazla seyirciye ulaştık. Aslında burada ben üniformamı çıkardığımda beni kimse tanımıyor, olması gereken de bu, kişiler önemli değil önemli olan Türk Yıldızları'dır. Bizim yerimize kim gelirse gelsin görevi laiki ile yerine getirecektir, getirmelidir de. Türk Yıldızları, dünyada Barcelona, Real Madrid ne ise futbolda Türkiye'de hava gösterisi dünyada bir Barcelona, Real Madrid diyebilirim. 27 Mayıs tarihinde çevre tanımı uçuşu yapılacak ve 28 Mayıs'da uçuş yapılacak"

UÇUŞTA MARTI VE ERDEMİR SORUNU!..

Türk Yıldızları'nın Tim Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı, gösteri yapılan alanda martı sürüsünün bulunduğuna dikkati çekerek, "Gün içerisinde bakacağız, martıların yoğunluğunun az olduğu saatlere göre uçuşu gerçekleştireceğiz" dedi.

 

"ONUR VE HEYECAN VERİCİ ANLAR YAŞATACAK"

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da yaptığı konuşmasında Türk Yıldızları'nın ilçede gösteri yapacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını anlatarak, "Türk Yıldızları gösteri yapacak ve halkımıza onur, heyecan verici anlar yaşatacaktır. Martıların uçuşları ile ilgili bir gözleme grubu olsa ne olur? Bunun ile ilgili ne yapabiliriz? Biz şimdiden bunların hareket saatlerini, uçuş yüksekliklerini gözlesek, elde ettiğimiz sonuç ne derecede yeterli olur. Bir tekne yemlese bir martı grubunu oraya çeksek bir şekilde uçuş alanından uzaklaştırabilir mi?" dedi.

 

KAYIT ALTINA ALINACAK

Ereğli Belediyesi Kültür Müdürü Tayfun Özcan da, günlük olarak Türk Yıldızları'nın uçacağı bölgedeki martıların hareketlerini kayıt altına alarak Tim Lideri Yığcı'ya ulaştıracaklarını anlattı.

 

TEHLİKELİ HAVA SAHASI

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Yetkilisi de fabrika sahasında herhangi bir uçuş yapılamayacağını anlatarak, "Fabrikanın bulunduğu alan yasak hava sahasındaydı şimdi tehlikeli hava sahası alanına dönüştürüldü. Fabrikadaki bacalar ve diğer sistemler uçaklara zarar verir" dedi.

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)