Karadeniz Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Bayramı coşkusunu 7'den 70'e her kesimle en üst seviyede kutlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Ereğli Kent Konseyi?de, vatandaşlara çağrıda bulunarak evlerini, işyerlerini bayraklarla donatmasını istedi.

Hazırlıklar hakkında bilgi veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yılı nedeniyle kutlama hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Birlik ve beraberliğimizi ortaya koymak, Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıktığımızı bir kez daha haykırmak için 7'den 70'e tüm halkımızı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına mutlaka ama mutlaka bekliyoruz.

CUMHURİYET YÜŞÜYÜŞÜ VE KONSER
Kutlamalar çerçevesinde 29 Ekim Perşembe günü gündüz yapılacak törenlerin ardından akşam saat 19,00'da Bağlık Karakolu'ndan başlayacak olan Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı gerçekleştirilecektir. Yürüyüş esnasında halkımıza Atatürk yelekleri, üzerinde Türkiye haritası ve Türkiye bayrağı olan kolye ve yastık balonlar ile binlerce Türk bayrağı dağıtacağız. Halkımızla hep beraber marşlar söyleyeceğiz. Yürüyüşün ardından Çınaraltı'nda Saat 21.00'de ünlü sanatçı Bengü'nün sahne alacağı Cumhuriyet Konseri düzenleyeceğiz. Bu etkinliklere tüm halkımızı davet ediyoruz.

COŞKU İÇİNDE KUTLAYALIM
Kentin dört bir tarafındaki elektrik direklerini Türk bayrakları ile donattık. Atatürk Kültür Merkezi duvarları ve Yalı Caddesi boydan boya büyük Atatürk Fotoğrafları asıldı. Bugünden itibaren tüm işyeri ve evlerimizi ay yıldızlı bayrağımızla donatalım. Haydi Ereğli! bayramımızı hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde kutlayalım" dedi.
Ereğli Kent Konseyi?de, ?Ev ve işyerlerimizi bayraklarla donatıp yakışan şekilde kutlayalım? çağrısında bulundu.