Son dönemlerde sporun çeşitli branşlarında isminden sıkça söz ettiren Karadeniz Ereğli, sörfte de genç bir sporcunun başarısını konuşuyor. Sadece ilçenin değil, Karadeniz Bölgesi'nin ilk milli sörfçüsü olan
15 yaşındaki Efe Bakkaloğlu, ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil etme başarısı gösterdi. Bakkaloğlu, şampiyona dönüşünde de ilk olarak Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti.

Geçtiğimiz sene Türkiye Windsurf Şampiyonası'nın son etabına ev sahipliği yapan Karadeniz Ereğli, henüz 15 yaşında milli mayo ile tanışan Efe Bakkaloğlu'nun başarısıyla gururlandı. Ereğli Yelken İhtisas Kulübü'nde çok küçük yaşlarda sörfe başlayan ve her sene başarısını katlayan Bakkaloğlu, son olarak klasmanda Türkiye 2.'liğini elde edince Milli Takım'a seçilmişti. Bakkaloğlu, 16 Mayıs tarihinde Hollanda'da başlayan Avrupa Sörf Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden sporcular arasında yer aldı.

BAŞKAN POSBIYIK'I
ZİYARET ETMEYİ İSTEDİ

Ülkeye döner dönmez, sporcusu olduğu Yelken İhtisas Kulübü yöneticilerine, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etmek istediğini söyleyen Efe Bakkaloğlu, 25 Mayıs Cuma günü Kulüp Başkanı Metin Akman ve babası Tümay Bakkaloğlu ile birlikte bu hevesini gerçekleştirdi. Bakkaloğlu, Başkan Posbıyık tarafından makam odasında ağırlandı. Bakkaloğlu, ziyaretinde Başkan Posbıyık'a, sörf sporuna verdiği katkılardan dolayı çiçek takdim etti.

BAŞKAN POSBIYIK: SENİNLE
NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR.

Başarılı sporcuyu ve beraberindekileri görmekten büyük mutluluk duyan Başkan Posbıyık, Bakkaloğlu'na hitaben yaptığı konuşmada; Karadeniz Ereğli'de, yöneticilerin de gayretleriyle, böyle bir başarıyı yakaladık. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Karadeniz Ereğli, sörfün yapıldığı ilk merkez. Sörfün yapıldığı bu merkezden ilk defa Avrupa Şampiyonası'na bir delikanlımızı gönderdik. Seninle ne kadar övünsek azdır. Bundan sonraki spor yaşamında da senden çok şeyler bekliyoruz. Kozanoğlu gibi milli sörfçüleri değil senin gibi evlatlarımızı çağıralım artık ve seninle mutlu olalım. Hem derslerinde de hem de sporunda hep başarılı olmanı diliyorum. Seni yetiştiren yöneticileri ve aileni de kutluyorum…, dedi.

BAŞKAN POSBIYIK'A TEŞEKKÜR
PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Başkan Posbıyık'ın sözlerinden büyük mutluluk duyan Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman da, geçtiğimiz sene kentimizin ilk kez Türkiye Windsurf Şampiyonası'na ev sahipliği yapan şehirlerden biri olduğunu hatırlatarak Karadeniz Ereğli'nin sadece yelkende değil sporun birçok branşında büyük ilerlemeler sağladığını belirtti. Akman konuşmasında; Sevgi Barış Dostluk kenti olan Karadeniz Ereğli'nin artık bir spor kenti olduğunu görüyoruz. Sabahları bile çok sayıda insan kentin çeşitli noktalarında spor yapıyor. Karadeniz Ereğli bir kültür ve sanat kenti olduğu kadar bir spor kenti olma yolunda da ilerliyor. Sizlerin de destekleriyle milli sporcular yetiştirebiliyoruz., dedi. Akman, spora gösterdiği duyarlılıktan ötürü de Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a, Yelken İhtisas Kulübü ve sporcular adına teşekkür plaketi takdim etti.
Sporcuları Efe Bakkaloğlu'nun elde ettiği başarılar hakkında da Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a bilgiler veren Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman, küçük yaşlarda spora başlayan Bakkaloğlu'nun sürekli olarak kendini geliştirdiğini ve her geçen sene de başarılarını katladığını söyledi. Klasmanda Türkiye 2.'si olan Bakkaloğlu'nun bu başarılarından dolayı da Milli Takım'a seçildiğini kaydeden Akman, Genç sporcumuz, bu başarılarının ardından da Avrupa'da hem ilçemizi, hem Zonguldak'ı hem de Türkiye'yi temsil ederek iftihar kaynağımız olmuştur dedi.