Toki sakinleri AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın verdiği sözü tutacağından kuşku duyduklarını bildirdi.

Kdz. Ereğli'nin Korubaşı  Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutlarının sakinleri sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla medya aracılığı ile yetkililere seslenmeye devam ediyorlar. TOKİ sakinlerinin bu  kez yapımı  devam etmekte olan okul ile konutlar arasındaki yol mesafesini öne çıkararak AKP milletvekili Fazlı Erdoğan'ın verdiği köprü yapım sözünü hatırlattılar.
AKP Milletvekillinin "gel ve bizi dinle" talepleri üzerine TOKİ'ye geldiğini ve burada halkı dinlemek zorunda kaldığını da belirten TOKİ sakinleri adına Ertan Alatlı, okul ile konutlar arasındaki yol üzerine köprü yapılması isteklerini tekrarları.
Alatlı bu konuda şu açıklamayı gönderdi:
"Toki sakinlerinin Erdoğan'dan çoğunluk olarak isteği Toki'nin tam karşısına yapımı devam eden ve Mayıs ayında teslim edilecek olan okulun Toki'ye bağlantısının yapılmasıydı. Çünkü okul Toki'ye iki adım mesafede Olması sonucu ortadan geçen dere yatağı nedeniyle çocukların derenin etrafından dolaşıcak olmaları ve yollarının 2,5 km. uzaması sonucu ortaya çıkıyordu.
Erdoğan böyle bir engelin üzerine köprü yapacaklarını söyleyerek Toki sakinlerini rahatlatmıştı ve Muhtara yer sahipleriyle görüşmesini, yerlerinden 1 araç geçecek kadar yer vermelerini istemişti.
Bu olayın üzerine Muhtardan aldığımız bilgiye göre yer sahipleri belirli bir ücret karşılığında yerlerini istimlak edeceklerini dile getirmişlerdir. Bizler Toki sakinleri olarak şimdi soruyoruz peki şimdi ne olacak,Sayın Fazlı ERDOĞAN'IN istediğimi olmuştu yer sahipleri yerlerini vermedikleri için köprü yapılmayacak mı? Okulu 2010-2011 yılında faaliyette ve köprü olayı çok büyük bir problem bizler buradan AKP Teşkilatına ve Sayın Fazlı beye sesleniyoruz lütfen bu işi ciddiye alınız Toki yolu için ağırdan almanızı anlayabiliriz ama söz konusu çocuklarımız olduğunda sesimizi yükseltiriz, üzerinize hangi görev düşüyorsa lütfen yerine getirip bu ulaşım sorununu çözünü bizlerin yapılacağı ne varsa, biz her zaman hazır olduğumuzu hatırlatır, bu olayın takipçisi olacağımızı unutmamanızı hatırlatırız.."