19/20 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılan TOBB'ın 67. Genel kurul çalışmalarına katılan Kdz. Ereğli TSO yönetimi, 22 Mayıs'ta yaptığı yazılı açıklamada Ankara'ya giden heyeti fotoğraflarıyla tanıttı.

 

Genel Kurul delegeleri ve yöneticilerin;  Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Genel Kurul Delegesi Mehmet Genç ve diğer Delegeler: Başkan Yardımcısı ; Niyazi Özcan, ,Yönetim Kurulu Üyesi: Muhammet Likoğlu, ve Meclis ÜyesiYusuf KARAOĞLU delege olarak Kdz.Ereğli TSO' yu temsil ederken , Yönetim Kurulu Üyeleri:  Ali Çetin, Mehmet ÇİVİCİ , Meclis Başkanı Zeki Us, Meclis Başkan Yardımcıları Erdal Erbil ve Sertan YALÇIN , Meclis Üyesi;  Recep KOÇ , Oda Genel Sekreteri Gündüz Acar ve KOSGEB Temsilcisi Kubilay ARSLANGÖRÜR olduğunu bildiren TSO'nun yazılı açıklaması şu şekilde:

 

TOBB 67. Genel Kurulu'nun ilk günü olan 19 Mayıs Cumartesi gün TOBB Hizmet binasındaki kayıt işlemini gerçekleştirildi. Daha sonra Türkiye'nin hemen hemen her yöresinden  ürünlerin tanıtıldığı stantlar açıldı.Odamızın açmış olduğu stantta Kdz.Ereğli ilçesinin simgesi olan Osmanlı Çileği reçelinin  dağıtımı gerçekleştirildi ve stantı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya ikram edildi.

Genel Kurul delegeliğinde 10.  20. ve 30. Yıl üstü sene delegelik görevini yapmış olan Oda ve Borsa temsilcilerine TBMM Meclis Başkanı Cemil ÇİÇEK ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Hizmet Şeref Belgeleri ve Plaketleri takdim edildi. Ayrıca törende yurt dışından gelen konuklara da plaket sunumu gerçekleştirildi.

 

Stant gezilerinin ardından toplu halde Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesinden sonra  MehmetGenç ve beraberindeki Yöneticiler Congresium Uluslararası Kongre Merkezinde gerçekleştirilen resepsiyona katıldılar.

 

Genel Kurul 20 Mayıs Pazar günü TOBB ETÜ Üniversitesinde sırasıyla saat 09:00'da Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ''İnsanlara faydalı olabiliyorsak, bir kişiye iş ve aş sağlayabiliyorsak, yapmış olduğumuz müdahalelerle bir kişinin dükkanını, tezgahını açık tutabiliyorsak ne mutlu bize'' ifadelerini vurguladığı  açılış konuşması ile başladı.

 

Açılış konuşmasının ardından Başbakan .Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk BAL  Türkiye ekonomisi hakkında görüş ve tespitleri dile getirdiler ve TOBB'nin 67. Genel Kurulu'nun tüm ülkeye yarar sağlayacak şekilde başarılı olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından Genel Kurulda Komisyonların sunumu gerçekleştirildi ve 2011 Bütçesi ibra edildi ve  yeni bütçenin oylanarak kabul edilmesini müteakip Genel Kurul sona ermiştir.

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Genç yaptığı açıklamada TOBB'nin 67. Genel Kurulu'nun başarılı bir şekilde sonuçlandığı belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu.