Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, 14 Ekim 2011 Cuma günü saat 11.00'de gerçekleştirdiği etkinliği 18 Ekim 2011 tarihinde duyurdu hem de söz konusu haberin 15 Ekim 2011 tarihinde pek çok yerel ve yaygın gazetede çıkmasına rağmen. TSO'dan gönderilen resimlerde de ihtiyaç sahibi çocukların resimlerinin gönderilmesi "şık" karşılanmadı.

18 Ekim 2011 Salı günü saat 11.50'de Kdz.Ereğli TSO'dan gönderilen yazılı açıklama noktası noktasına aynen şu şekilde:

Kdz.Ereğli TSO tarafından Ereğli genelindeki 74 okula toplam 500 öğrenciye bot ve mont yardımı yapıldı. Kdz.Ereğli TSO binasında gercekleştirilen törende okul müdürlerine bot ve montlar teslim edildi. Törene Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim ÇAY,Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan AKPINAR, Kdz Ereğli TSO Meclis Bşk. Zeki US, Kdz Ereğli TSO Yön.Krl.Bşk.Yrd. Niyazi ÖZCAN ,Kdz.Ereğli Tso Yönetim. Krl.Üyeleri: Muhammet LİKOĞLU,Mehmet ÇİVİCİ ve çok sayıda okul müdürü ve öğrenciler katıldı.

Kdz.Ereğli TSO Yön.Krl.Bşk. Mehmet GENÇ; Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Eğitim Yardımlarımızda bu yılda 500 adet bot ve mont dağıttık.Öğrenci tespitinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzden yardım talep ettik.Bu yapılan yardım T.O.B.B tarafından yapılmıştır. Şahsım ve Kdz Ereğli TSO adına T.O.B.B.  Başkanı Sn. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU'na teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitim ve Öğretim döneminde tüm öğrencilerimize başarılar dilerim dedi.

Kdz Ereğli Kaymakamı İbrahim ÇAY ise ; Öğrenciler için yapılan bu yardımın çok güzel ve önemli bir örnek olduğunu vurgularken bu tür yardımların ihtiyaç sahibi çocuklarımız açısından çok önemli olduğuna değindi. Kdz Ereğli TSO 'nun TOBB aracılığı ile yaptığı yardımın hayırlı olması temennisinde bulundu..