Karadeniz Ereğli açıklarında 20 günde 80 ton palamut, 60 ton mezgit, 40 ton tekir, 20 ton lüfer, 3 ton istavrit, 1.5 ton kalkan yakalanması balıkçıların yüzünü güldürdü. Türkiye’nin pek çok bölgesine ise balıklar Karadeniz Ereğli’den gidiyor.

 

Karadeniz Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Ereğli ilçesi açıklarında son 20 günde yakalanan 80 ton palamut, 60 ton mezgit, 40 ton tekir, 20 ton lüfer, 3 ton istavrit ve 1,5 ton kalkan, balıkçı halinden İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Rize, Bursa, Kocaeli, İzmir, Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok noktasına sevk edildi. Geçtiğimiz yıl sezonunda 30 ton palamut, 90 ton mezgit yakalanırken bu rakamın 20 günde 80 ton palamuda, 1,5 ayda 120 ton mezgide ulaşması balıkçıların yüzünü güldürdü.

 

CİDDİ BİR ARTIŞ YAKALANDI

Karadeniz Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, yaptığı açıklamasında son 20 gün içerisinde Ereğli açıklarından önemli miktarda balık yakalandığını söyledi. Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü verilerine göre sezonunda 30 ton palamut ile 90 ton mezgit yakalanırken bu yıl ciddi bir balık yakalanmıştır. Geçtiğimiz yıla oranla baktığımızda bu kadar artış olmasının çeşitli nedenleri vardır. Bilinçli avcılık yaygınlaşmaya başladı bunun etkisi var yine hava şartlarının durumu da etkili oldu. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda hamsi bereketi yaşanırken Ereğli Limanında henüz hamsi yakalanamadı. Geçtiğimiz yıla oranla bakıldığında bu yıl da bereketli bir sezon geçiriyor diyebiliriz. Ereğli açıklarında yakalanan bu balıklar Türkiye’nin hemen hemen pek çok İl’ine Ereğli’mizden gidiyor. Bu sezon özellikle palamut ve mezgit daha bereketli oldu diyebiliriz”

Balıkçı tezgahlarında palamut 10, mezgit 10, tekir 10, istavrit 10, kalkan 40 TL’den satışa sunuluyor.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)