TSO heyetini ilk olarak meclis yemekhanesinde ağırlayan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, daha sonra da meclisteki odasında açıklamalarda bulundu.

 

Köktürk şu şekilde konuştu:

 

Üniversiteler bacasız fabrika. Bölgeyi sosyalleştirirken diğer taraftan da ekonomik alt yapıyı da geliştiriyor. Çok yönle katkılar sağlamaktadır. Ereğli vizyoner bir kent, Kdz.Ereğli'ye yakışır. Elimizden ne geliyorsa sonuna kadar destek vermeye hazırız. Bizim çok yönlü büyümemiz gerekiyor hem merkezi konumu hem de ilçeleri konumu ile. Kdz.Ereğli pek çok İl'den daha fazla tanınan bir kent. Taşkömürü ile demir çeliği ile Ereğli önemli. Ülke ekonomisini Kdz.Ereğli omuzlarında taşımış. Biz Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ile birlikte kurulacak yeni üniversite ile bölgeyi büyütebiliriz. Bu konu çok hassas bir konu.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Zonguldak'ın gözbebeği, ZKÜ'nün katkı sağlayacak onunla koordinasyon sağlayacak çok güçlü bir kardeş üniversiteye ihtiyaç var.

Ereğli bir üniversiteyi hak etmiştir, taşıyabilecek olgunluğa da ulaşmıştır. Ecevit'in isminin yaşatılması da hepimize gurur ve onur verir.