Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Liman Müdürlüğü'nde hizmet veren taşeron firmada çalışan işçiler, bazı arkadaşlarının işten çıkarıldığını ve kendilerinin de düşük maaşla çalıştırılmak istendiğini iddia ederek, fabrika önünde başlattığı eylemi sürüyor. Ak Parti ve CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanları fabrika önüne gelerek işçiler ile görüştü.

 

İşçiler, taşeron firmanın değişmesinin ardından bazı arkadaşlarının işe yeniden alınmadığını ve kendilerine düşük maaş teklif edildiğini öne sürerek, slogan atıp oturma eylemi gerçekleştirdi. Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, fabrika önünde sağanak yağış altında bekleyen işçiler ile görüştü, sorunun çözülmesi için yetkililer ile bir araya geleceğini söyledi.

 

"MAĞDURİYET GİDERİLSİN"

İşçiler adına konuşan Emin Keskin, 154 kişinin mağdur edildiğini ve yağış altında haklarını aradıklarını belirterek, "Başbakanımıza güveniyoruz, saygı ve sevgi duyuyoruz kendisine, başarılarını takdir ediyoruz tek ricamız bizim gibi taşeron işçilerine sahip çıksın. Biz burada ne Erdemir'e ne başka birine isyan etmiyoruz biz ekmek kavgası veriyoruz. Buraya bir firma gelmiş Erdemir limanını almış buradaki işçiye yaptığı muamele doğru değil. Yemek yenecekse Ereğli'nin çocuğu bu ekmeği yesin. Başbakanımıza iletin, bu işçilerin çocukları var, hastası olan, ailesine bakan, kirada oturanlar var. Ereğli'de 400-500 TL arkadaşlarımızın aldığı ücret ise asgari ücret, burada ölüm kol geziyor. Mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" dedi.

 

"BUNU ÇÖZMELİYİZ"

İlçedeki işsizliği çözmek istediklerini buna rağmen 150'ye yakın kişinin işsiz kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır şunları söyledi: "150 kişinin sorumluluğunu bu anlamda taşıyamayız, buna tahammülümüz de yok. Bunun ile ilgili elimden ne geliyorsa yapacağım. Zaten 4-5 bin işsiz varken her birinin şartları belli. Seçim öncesi de yaşadık seçim sonrası da yaşıyoruz. Bunlar bir gündü çözülecek konular değil. Bende bir babayım. Dediklerinize katılıyorum, kadroya geçmek için umut varsa ve bu umutta kalmamışsa bunu çözmeliyiz. Gerekirse aranızdan temsilci seçelim Valimiz, Erdemir Genel Müdürümüz ile konuyu bizzat görüşelim"

 

"EREĞLİ UYUMA LİMANINA SAHİP ÇIK"

Bir süre işçilerin taleplerini dinleyen Çakır ilçe yöneticileri ile fabrika önünden ayrıldı. İşçiler ise, "Ereğli uyuma limanına sahip çık", "işçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Soma mı olsun, bizler de mi ölelim?" sloganları attı.  İşçilerin fabrika önünde bekleyişi sürüyor. CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da fabrika önüne gelerek işçiler ile bir süre görüştü.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)