AKP’nin 2007 yılından itibaren Zonguldak’ta düşüş yaşadığını 2009 yerel seçimlerinin kaybedildiğini bu şekilde giderse 2011 seçimlerinde de hüsranla ayrılacağına dikkati çeken AKP İl Başkan adayı Celil Uzun, Alaplı’da delegeler ile bir araya geldi.

 

Alaplı’ya 2007 yılı sonrası çivi çakılmadığına işaret eden Uzun, “2007 Yılından sonra görülen o ki Alaplı yeni bir yatırım ile karşı karşıya gelememiştir. Bizim bıraktığımız dönemden sonraki döneme bakıldığında çivi çakılan bir olay olmadı. Alaplı eski konumuna yavaş yavaş dönmeye başladı” dedi.

 

AKP’nin 11 aydır İl Divan toplantısını gerçekleştirmediğini, Zonguldak’taki gündemi CHP’nin belirlediğini söyleyen Celil Uzun, 24 aydır Zonguldak’a bakan gelmediğine dikkati çekerek, “İl kongremize başbakan gelmiyor. Başbakan Düzce’ye gidiyor, neden çünkü Düzce’de seçim kazanıldı, Zonguldak’a işaret veriyor aslında” dedi.

 

AKP Zonguldak İl Başkanlığına aday olan Celil Uzun önceki akşam Yamanlar Otel’de düzenlenen yemekli toplantıda AKP’nin Alaplı delegeleri ile bir araya geldi. AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Alaplı Belediyesi’nin önceki başkanı Ekrem Yazıcı, önceki başkan yardımcısı Ali Eren’in de katıldığı yemekli toplantıda konuşan Celil Uzun, katılımın yüksek olmasını, “55 Arkadaşın 50’sinin burada olması sizlerin bu işe ne kadar önem verdiğinin göstergesi olarak ortada gözüküyor. Bütün dedikoduları bu topluluk ortadan kaldırıyor” sözleri ise hem ilçe başkanları hem de delegeler tarafından yoğun alkış aldı.

 

ZOR BİR DÖNEM

 

Uzun delegelere hitaben yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi.  “Çok zorlukları birlikte aştık. Geldiğimiz noktada yine önümüzde zor bir dönem ile karşı karşıyayız. İl Kongrelerimiz devam ediyor. Yenilenme türüdür. Yeniden bir heyecanın gelmesini sağlıyor ve İl Kongrelerinin ardından Genel Merkezimizin büyük kongresi ile önümüzdeki seçimlere hep birlikte hazırlanmış olacağız. Tekrar aday oldun sorusu devamlı bana soruluyor. Bunları cevaplamak zorun dayız. Ben geçen dönem Milletvekili adaylığı için İl Başkanlığı görevinden istifa etmiştim. O dönemde yaşanan olaylar, geldiğimiz nokta ortada.

 

KENDİSİNE ANLATTIK

 

Hem geçmişteki ilçe kongreleri olsun hem seçim döneminde olsun İl Başkanımız ile defalarca konuşma yaptık, görüş alışverişinde bulunduk, gittiğimiz yolun sakıncalı bir yol olduğunu bu seçimde sıkıntılı sonuçlar ile karşılaşabileceğimiz konusunda kendisine fikirlerimi beyan ettim. Değerli başkanımız yetki kendisinde olduğu ne kadar bunları yerine getirip getirmedi bu seçim sonuçları ile ortaya çıkmıştır. Birilerini kötüleyerek, birilerinin yanlışlarını anlatarak bu süreci geçmek istemiyorum öyle birşey de zaten yok. Bizim yapacağımız iş hizmet anlamında olmalıdır. Değerlendirilecek olay hizmettir. Ereğli’ye, Alaplı’ya, Zonguldak’a ne kadar hizmet yapıldığı ne kadar hizmet yapılacağı değerlendirilmelidir.

 

ALAPLI’YA ÇİVİ ÇAKILMADI

2007 Yılından sonra görülen o ki Alaplı yeni bir yatırım ile karşı karşıya gelememiştir. Bizim bıraktığımız dönemden sonraki döneme bakıldığında çivi çakılan bir olay olmadı. Bizim dönemimizde Alaplı’nın bütün eksikliklerini giderdik. Adliye Sarayından, Hükümet Konağına, doğalgazdan elektriğe, TOKİ’ye, Balıkçı Barınaklarına kadar olan hizmetler bizim dönemimizde yapılan hizmetlerdir. Ondan sonraki yapılanlara bakın Alaplı’mızın unutulmuş bir konumu vardı. O konuma doğru yavaş yavaş ilerlediğini gördük. Hizmet konusunda konuşuyoruz hep. İl Başkanımıza dedik ki seçimler bitti sonuçlar ortada herkes biliyor ki biz seçimleri Zonguldak’ta kaybettik. Oylarımız 2002 yılının gerisinde kaldı, üzülerek bunu söylüyorum. Bu gidişatla da maalesef 2011 yılında yapılacak seçimlerde bizi başka bir hüsranın beklediğini görüyoruz.

 

KOLTUK SEVDASI

Başbakanımız bile Bakanlarını zaman içerisinde değiştirebiliyor. Yorulan arkadaşlar, yüzü eskiyen arkadaşlar, heyecanını kaybedenler diyor, değiştiriyor. Bizim İl Başkanımıza da önerdiğimiz konu da buydu. Sen devam et yeni arkadaşlar al, şunlar din lensin, geniş bir forum yap teşkilatları topla yeni i-simlerle devam et dedik. Maalesef aldığımız cevap, hayır ben o arkadaşlarımız ile birlikte devam edeceğim. Nerede birlik ve beraberlik aranıyor. Birlik beraberlik yok koltuk sevdası var. Elimizde olma-yan sebeplerden dolayı kongremize aday olduk. Biz bıraktığımız 2007 yılından beri bu vilayete bakan gelmiyor. 24 Ay geçmiş bu vilayete bakan gelmiyor. Bizim dönemimizde bırakın bakanı, Alaplı İlçe Kongremize Başbakanımız bile geldi. Bizim dönemimizde heray 2-3 bakan gelmiştir. Her ne kadar birileri bunu gelen bakanlar annemizi ziyaret ediyormuş öyle söylüyorlar ama komik oluyorlar.

 

ANNEMLE PKK’YI BİTİRİRİMİ Mİ KONUŞTU?

Ulaştırma Bakanı, Adalet Bakanı annemi mi ziyarete geldi, İçişleri Bakanı annemi ziyaret ederek PKK’ yı nasıl bitiririzi mi konuştu. Spor, Çalışma, Bayındırlık Bakanı geldi, gelmeyen yok. Birde çıkıp 35 sefer meclis başkanımız Vilayetimize gelmiş deniliyor nereye geldi, evine geldi adam, evi burası değil mi? Geldi de ne oldu, 10 kişi ile karşıladın, bir tane program yapmadın. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, seçildiği gün Kayseri’de yer yerinden oynadı, top atışlarına kadar. Bizim Meclis Başkanımız seçildi ne oldu, bir Allah’ın kulu, geldi Selamünaleyküm dedi çekti gitti. Heyecan gündem gerekiyor. 11 Aydır bu il’de il divan toplantısı yapılmıyor. İl Divan Toplantısı yok. Gündem, gündemde de yokuz. İktidar partisine yakışır bir gündemimiz yok.

 

GÜNDEMİ CHP OLUŞTURUYOR

CHP gündemi oluşturuyor, orayı yönlendiriyor, burayı yönlendiriyor. Son 2 aydan buyana bir İl kongresidir gidiyor Zonguldak’ta. Zonguldak’ın tüm sorunu bitti Hamdi Uçar ile Celil Uzun’un arasındaki mücadeleyi anlatmaktan başka birşey var bundan ben üzülüyorum. Zonguldak’ın gündemi bu olmamalı gündem hizmet olmalı. Para yok şu yok bu yok deniliyor, herşey var, para da var olmayan tek şey takipsizlik.

 

BAŞBAKAN NEDEN GELMİYOR

Kongremiz var, Başbakanımız gelmiyor. Düzce’ye gidiyor çünkü orada seçim kazanıldı. Zonguldak’a neden gelmiyor, işte işaret veriyor. Hatırlayın benim İl kongremde 7 ayrı yerde miting, 67 tane açılış yaptık. Genel Merkezde Genel Başkan yardımcısı ile görüştük, Zonguldak’ta dedikodu varya Celil Uzun’a genel merkez izin vermeyecek onu sordum. Tek cevap kesinlikle öyle birşey yok” dedi.

 

DELEGELER NETTİ

AKP Alaplı ve Ereğli İlçe Başkanları da yaptıkları konuşmada Celil Uzun’a tam destek verdikleri yönündeki sözleri salonu dolduran partililer tarafından da coşkulu alkışlandı.