Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçeleri bunlara bağlı belde ve köylerin nüfusu 250 bine hitap ediyor. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde kardioloji doktorları bulunmasına rağmen sadece tanı konulabiliyor. Hayati durumlarda cerrahi müdahale yapılamıyor. Bu bölgede kalp krizi geçirirseniz veya buna bağlı olarak bir rahatsızlığınız olursa Allah yardımcınız olsun...

Ya Zonguldak Bülent Ecevit Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne ya yoğunluk yoksa Echomar Hastanesi'ne ya da başka bir İl'de tıbbi müdahale için zaman harcayacaksınız. Saniyelerin bile hayati değer taşıdığı bu anlarda ilk müdahale yerinde olmazsa can kayıpları yaşanıyor.

Önceki akşam Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kdz.Ereğli Echomar Hastanesi'ne kaldırılan ve kalp damarlarında tıkanıklık tespit edilen Çevik'e Doçent Doktor Mehmet Yaman tarafından operasyonla 3 stent takıldı. Yoğun bakımda tutulan Çevik'in hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Konunun kendilerine de iletildiği İl genelindeki yetkililere, Ereğli Devlet Hastanesi'nde kardioloji servisinin açılması için derhal harekete geçme çağrısı yapıyoruz.