Kdz.Ereğli ve Alaplı'nın sorunlarının bir olduğunu belirten AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç var, herşeye rağmen sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz dedi.

Alaplı'da yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmaları da değerlendiren Çaturoğlu, Alaplı TSO ve Sivil Toplum Kuruluşlarına da net mesajlar vererek, İlişkilerde eksiklikler olabilir. Aksayan noktalarımızı birbirimizi ulu orta eleştirerek değil daha fazla bir araya gelerek ve daha fazla diyalog kurarak tamamlayabiliriz sözleri ile konuştu.

 

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Alaplı'da yaşayanlar bardağın sadece boş tarafına bakma huyunu bırakıp dolu tarafına da bakmak mecburiyetindeyiz. Biz her şeye rağmen dağıtıcı değil birleştirici olmak zorundayız. Çünkü Alaplı'da her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ve ortak aklın hakim kılınmasına ihtiyaç var dedi.

ALAPLI TSO'YA YANIT

Çaturoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda Alaplı kulislerinin hareketlendiğini ve açıklamaların peş peşe geldiğini söyledi. Önümüzdeki dönemde hem oda seçimleri hem de yerel seçimler olduğunu ifade eden Çaturoğlu yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: İktidardakiler de dahil olmak üzere herkes bir şeyler söylüyor. Bunu normal karşılıyoruz. Çünkü hem oda seçimleri, hem de yerel seçimler yaklaşıyor. En son olarak Alaplı TSO Meclis Başkanı Şenol Usaç arkadaşımız Alaplı gündemini değerlendirirken, 'bizimle istişare yapmıyor, bize uzak duruyor' diye iddia etmiş. Sayın meclis başkanı böylelikle bize açıklama fırsatı vermiştir. Kimseyle kavga etmek niyetinde değilim ama ne kendimin ne de teşkilatımızın hakkının yenmesine de asla gönlüm razı olmaz.                                                                                      

İLİŞKİDE EKSİKLİKLER OLABİLİR

Öncelikle biz davet edildiğimiz her toplantıya icabet ettik. Bazen de davetsiz gittik. Her işin içinde olduk. Şimdi soruyorum, siz ne zaman bizi davet ettiniz de biz gelmedik ya da hangi konuda istişare istediniz de biz yapmadık? Böyle bir şey yok. İlişkilerde eksiklikler olabilir. Aksayan noktalarımızı birbirimizi ulu orta eleştirerek değil daha fazla bir araya gelerek ve daha fazla diyalog kurarak tamamlayabiliriz. Bir ilçede odalar ve Sivil Toplum Kuruluşları nasıl göz ardı edilebilir. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.

İĞNEYİ KENDİNİZE BATIRIN

Ancak Alaplı Ticaret odası yönetiminin de, aynaya bakıp geçmişte bizimle her konuda istişarelerini tam olarak yapıp yapmadıkları noktasında kendilerini sorgulaması gerekir. Yani anlayacağınız iğneyi kendinize çuvaldızı bize batırın. Aşağıda göz ardı edildiğini iddia ettiğiniz TSO ve STK'lar ile istişare içerisinde bölge milletvekillerimizin çok büyük katkılarıyla yapılan işlerle ait örnekler var.

BARDAĞIN BOŞ TARAFINA BAKMAYI BIRAKIN

Alaplı'ya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bürosu açılması çalışmaları kira anlaşmazlığı yüzünden çıkmaza girince bizzat devreye girerek bu sorunu oda başkanlarıyla ve mal sahipleriyle toplantılar yapmak suretiyle çözdük. Şimdi SGK bürosu açılmak üzere.

24 DERSLİKLİ ÇPL İNŞAATI

ÇPL için koordinatörlüğümüzde Milli Eğitim Bakanlığını ziyaret ettik. Heyette TSO başkanı da vardı. Şu an 24 derslikli ÇPL inşaatı başladı. Yeni bir okul için şimdiden çalışmaya başladık bile. Alaplı'mızın içme suyu ihtiyacını kökten çözecek Gümeli içme suyu göleti için teşkil ettirdiğimiz heyette Ziraat Odası, Muhtarlar derneği ve Kürkükler su birliği başkanları da hazır bulunmuşlardır. Şu anda Gölet Projesi son aşamaya geldi.                                                                    

OSB'NİN ÖDENEĞİ ÇIKTI

Köylerdeki katı atıkların toplanabilmesi için Alaplı Çevre Derneğiyle ortak çalıştık. Köylerimizin katı atıkları toplanılmaya başladı. Şimdi yeni iki proje üzerinde daha çalışıyoruz. Birlik beraberlik adı altında TSO'nun düzenlediği kahvaltıya tüm ekibimizle katıldık ve katkı sunduk. Biraz geri gidersek Alaplı OSB için muhtelif zamanlarda Ankara ziyaretlerinde TSO'nun yanı sıra birçok STK vardı. OSB'nin ödeneği çıktı. Biraz daha da geri gidersek Alaplı Hükümet Konağı ve Adalet Sarayının yeri için bizim koordinatörlüğümüzde oluşturulan heyette tüm odalar, STK'lar ve siyasi parti temsilcileri hazır bulunmuştu. Sözü edilen yer kamulaştırıldı ve bu alan üzerine Hükümet Konağı ve Adalet Sarayı yapıldı. Alaplı Kızılay Derneği ile ortaklaşa Alaplı'da kan bağışı kampanyası yapacağız. Bunlar yapılanların bir kısmı sadece. Bunların sayılarını arttırarak yolumuza devam edeceğiz. Buradan Alaplı'da ki tüm STK'lara sesleniyoruz. Alaplı'nın menfaatine olan her işin her projenin neresinde olmamız gerekiyorsa orasında olmaya hazırız.                                                                                                 

ALAPLI'NIN GİRİŞİ

Alaplı girişinin tekrar eski yerinden açılması için TSO'da istişare toplantısı yaptık. Ankara ziyareti bizim gayretlerimizle organize edilmiş ve biri hariç tüm odalar ve mecliste grubu bulunan partilerin temsilcileri bu heyette yer almışlardı. Aynı heyetle Alaplı balıkçı barınağının temizlenmesi için Tersaneler ve kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü nezdinde de girişimlerde bulunduk. Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş'ın ilçe teşkilatımıza ulaştırılan ziyaret programının son gece değişmesinden dolayı aksamıştır. Elbette her şeye rağmen Alaplı girişinin eski yerinden açılması için bizimle beraber Ankara'ya gelen ekibe haber verilmeliydi. Bu konuda ki eleştiriyi kabul ediyoruz. Biz Alaplı'da yaşayanlar bardağın sadece boş tarafına bakma huyunu bırakıp dolu tarafına da bakmak mecburiyetindeyiz. Biz her şeye rağmen dağıtıcı değil birleştirici olmak zorundayız. Çünkü Alaplı'da her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ve ortak aklın hakim kılınmasına ihtiyaç var. Her şeye rağmen birbirimize sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz. Hatta bunu bölgenin selameti açısından Kdz.Ereğli ile birlikte yapmalıyız. Çünkü sınırlarımız bir olmasının yanı sıra sorunlarımız da çözümleri de bir.