Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne bağlı ekipler hasarlı bölgelerde vatandaşlarla birlikte temizlik çalışmalarına iş makinelerinin desteği ile devam ediyor. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamasında, metre kareye 47.6 kilogram yağış düştüğü bölgede yaraların el birliği ile sarılmaya çalışıldığını söyledi.

 


RESMİ BAŞVURU 50'YE YAKLAŞTI

Ereğli Belediyesi ekiplerinin 23 ayrı noktada 100 ev ve işyerinden su tahliye işlemi gerçekleştirildiğini belirten Uysal, "Ekiplerimiz 24 saat yaraları sarmak için çalışıyor. Şuan itibariyle 8 farklı bölgede 63 işçi 7 kepçe, 8 yıkama ve 6 hafriyat aracı ile temizlik işlemlerine devam ediyor. Ereğli Kaymakamlığında oluşturulan Hasar Tespit Komisyonuna yaklaşık 50 vatandaşımız başvuruda bulundu. Ekipler hasar tespitini belirlemek için incelemelerini sürdürüyor. Hasar tespitinin önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanmasının ardından selin yarattığı maddi kayıp belirlenecek. Şuan için net bir rakam verme şansımız yok" dedi.



 

YILAN VE FARE ŞİKAYETLERİ

Vatandaşlar ise sel sularının ardından yılan ve fareler görüldüğünü inceleme yapan belediye ekiplerine anlattı.  Evinin bodrum katının tamamen kullanılamaz hale geldiğini, suların insan boyuna ulaştığı bölgede can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten 85 yaşındaki Ziya Öztürk, "Ekipler sağ olsun bize buraya gelerek destek veriyorlar. Dere yataklarında yılan ve fare görülüyor, ben 3-4 tane damadım da 2-3 tane öldürdü" dedi.

 


PERSONEL YOĞUN ÇALIŞIYOR

Uzunkum Caddesi'nde yaşanan yaşanan heyelan nedeniyle istinat duvarları yıkılarak bir işyerine zarar verdi, Ereğli Belediyesi Düğün Salonunu da tamamen sular altında kaldı. Düğün salonu görevlileri masa ve sandalyeleri dere yataklarına gitmekten son anda kurtarırken temizlik çalışmaları ise devam ediyor.

 


HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Karadeniz Ereğli'de bir vatandaş airkopter ismi verilen insansız hava kayıt aracı ile Kabasakal deresinin geçtiği Kavaklık ve Kepez Mahallelerinde çekim yaptı. Görüntülerde aşırı yağışların yarattığı zarar görülüyor.

 














(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)