Eğitimden sağlığa, Filyos Projesinden Ereğli-Zonguldak ile Ereğli-Devrek karayoluna, fakülte kampüsünden ilçedeki öğrenci sayısı hedefine kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulunan, yapılan ve yapılması hedeflenen projelere ilişkin detaylı bilgiler veren Milletvekili Çaturoğlu, 1 Kasım seçimlerinde Zonguldak'tan üç milletvekilini garantilediklerini dördüncüsü için ise çalıştıklarını vurguladı.

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da kent meydanı ve fakülteler kampüsü projelerine ilişkin müjdeli haberler verdi. 4 Yeni projenin daha bulunduğunu belirten Başkan Uysal, kent meydanı projesinin 2016 yılı içerisinde temellerinin atılacağını da sevindirici haber olarak duyurdu.

 

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer ile Öğretmenevinde basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. Yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

 

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA TEŞEKKÜR

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, hizmetlerin devam edeceğini belirtti, ilçede sağlanan birlik ve beraberliğin müjdeleri de beraberinde getirdiğini söyledi. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözleri ile konuşmasına başlayan Ereğli Belediye Başkaın Hüseyin Uysal, Kent Meydanı ile Kampüs Alanına ilişkin gelinen son noktayı açıkladı. Cumhurbaşkanı ve Başbakana da konuşmasında teşekkür eden Başkan Uysal şu ifadelere yer verdi:

 

4 MÜJDE DAHA VAR

"Ereğli bu projeyi dört gözle bekliyordu, hayaldi, hedef oldu, en sonunda hedefimiz gerçekleşti. Kent meydanında da üniversite kampüs alanının alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milletvekili Faruk Çaturoğlu'na da teşekkür ediyorum. Bizler seçimlerde her zaman şu lafı ettik, 'daha parlak gelecek' dedik ve 'yeniden diriliş' dedik. Şuan ortaya çıkardığımız 4 proje daha var ama daha sonra bunları sizlerle paylaşacağız.

 


KENT MEYDANI

735-750 araçlık bir otopark oluyor iki katlı. Kot farklarından doğan şekilde, bir iki tane dükkan da olacak. Üstü düz zemin. Kent Meydanı, Hükümet binası ile emniyet müdürlüğünün binaları bizim projemizin dışarısında. Kent Meydanı için uygulama projesi bitti, ihaleye çıkacağız. Enerji Sa ile trafo sorunu vardı o da çözüme kavuştu. Önümüzdeki haftadan itibaren de tapu devrinin yapılmasını bekliyoruz, bu yapıldıktan sonra biz de ihaleye çıkacağız. 2016 yılında kent meydanına projeyi vuracağız. Hızlı bir şekilde bitireceğiz, çok ciddi bir iş. Ciddi firmalar katılacağını düşünüyorum çünkü bu büyük bir proje"

 

"SANDIK BAŞINA GİDECEĞİZ"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da konuşmasında, 7 Haziran sonrasını değerlendirdi, halkın geçtiğimiz seçimlerde halkın verdiği mesajı iyi algıladıklarını ifade ettiği konuşmasında da şu görüşlere yer verdi:1 Kasım seçimlerinin arifesindeyiz. 2 Hafta sonra Türkiye ister adına erken seçim diyin ister tekrar seçim diyin yeni bir seçim ile sandık başına gideceğiz. Sandığa gitmeden önce sandığın gölgesinde neler oluyor onları değerlendirmek lazım. Zonguldak açısından bakarsak Zonguldak'ta 7 Haziran seçimlerine oranla şuanda Zonguldak'ın bütün ilçelerinde gerek vatandaşlardan gerek kurumlardan gerekse sivil toplum kuruluşlarından ve bu işin diğer aktörlerinden daha sıcak daha güzel bir ilgi gördüğümüzü söylemek istiyorum.


"KAYBEDİLEN OYLARI GERİ ALACAĞIZ"

Burada 7 Haziran seçimlerinde kaybettiğimiz oyların artarak geri geleceği inancındayız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü süreci incelediğimizde 7 Haziran'da seçmenin bize vermiş olduğu mesajı biz parti olarak çok iyi analiz yaptık, tahlil yaptık, kendi iç muhasebemizi yaptık ve ona göre de önümüze beyannamemizi koyarak 7 Haziran'dan önce çeşitli kesimler için ifade edemediğimiz bir takım hizmetleri de vatandaşımıza sunma imkanı ortamı oluştu. 7 Haziran'dan önce emeklimiz için çalışanlarımız için esnafımız için işadamımız için yaşlılarımız için kadınlarımız için elbette birşeyler söylemiştik. Seçim bildirgesinde yer aldı. Ancak bunlar somut olarak insanların direk taleplerine etki edecek şeyler değildi. Bu eksikliğimizi giderdik. Siyasetin 7 Haziran'dan sonra şekilleniş biçimi AK Parti'ye olan ilgi ve alakayı arttırdı. Biz AK Parti olarak kurumsal bir partiyiz ve Türkiye'de çalışan en teknik en araştırmacı bir partiyiz. Dünyada da sayılıdır bizim gibi partiler.

 

"KAMU YATIRIMLARI BEKLEMEDE"

Hükümet kurulamayınca terör olayları azdı, doğu da güneydoğuda da ve en sonunda başkentte. Ekonomideki belirsizliklerden dolayı borsa çalkalandı, döviz fiyatları yükselti, insanlar yönünü göremedikleri için alsınlar mı versinler mi üretsinler mi üretmesinler mi o konuda tereddütleri var. Bir kaç büyük proje dışında kamu yatırımları da beklemedi. İçinde bulunduğumuz ortam ekonominin seyri açısından endişeli bir dönem. 7 Haziran'da tek başına iktidar olmadı, koalisyon da kurulamadı 1 Kasım'da tek başına iş başına gelerek istikrarı yeniden sağlamak üzere hem ekonomideki hem diğer konulardaki kararlı davranışın daha iyi neticelere gideceğini düşünüyoruz.

 

TERÖR SÜRECİ

Terör olayı bir kurban bayramından önce olsaydı biz bayramımı kutlamayacaktık, zaten terörün yapmak istediği bu hayatın her anını korku sarmaya çalışıyor. Terörün uluslararası boyutu var. Çözüm süreci uzun süre bizim fedakarlığımızla yürüdü ne olacaktı silahlar bırakılacak üzerin beton dökülecek PKK sivil kıyafete bürünecek bir yasal parti adı altında Türkiye siyaseti yapacaktı. Umutlanmıştık Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde. Demirtaş tam bir Türkiye partisi, sol da boşluğu dolduracak bir parti olabilir böyle giderse. Seçim döneminde saz çalan cici çocuk oluyorlar seçim sonrası şahin oluyorlar. Seçimlerden sonra özellikle Suruç'da patlayan bombayı bahane ederek onu da bizim siyasetimize mal etmeye çalıştılar. Polis tetiğe elini koymamış asker tetiğe dokunmamışken iki polisimiz evinde şehit edildi, ardından Zonguldak'lı polislerin de bulunduğu bir kısım polisimiz kaza var diye pusuya düşürülerek şehit edildi. Sürecin devam etmesinde çok büyük faydalar var, Kürt ve teröristi çok ayırmamız lazım. Kürt başkadır terörist başkadır.

 

DEVLETİN SABRI TAŞTI

Devletin bir sabır taşı var o da çatladı. Bütün hatlarımız ile oraya müdahale ediyoruz etmeye de devam edeceğiz. Son terörist silahını bırakıncaya kadar mücadele devam edecek. Ateşkes çağrılarına bizim karnımız yok çünkü onlar dağılan teröristlerin yeniden güç kazanmak için ortaya koydukları stratejik plan. Bunun üzerinden de algı yürütmeye çalıştılar. AK Parti tek başına iktidara gelebilmek için terörle mücadele yapıyormuş. Bunu söyleyen kesimler de çözüm süreci içerisinde bizimle terörle mücadeleyi niye yapmıyorsunuz diye eleştirenler. Yabancı taşeronların burada kalemşörlüğünü yapıyorlar başka bir dertleri yok. Geçen hafta Ankara'da bir bomba patladık. Seçim gezisinde idik biranda şok olduk. 200'e yakın yaralımız var vatandaşlarımızı kaybettik. Bu işin altından kim çıkarsa çıksın İŞİD, ister PKK, ister tikko ne olursa olsun terörün nasıl olduğuna değil arkasında bunun kim olduğu da önemli değil bu işten kimin ne kar elde ettiğine bakmak lazım.

 

ÜSTLENEN BİR ÖRGÜT OLMAYACAK

Ben iddia ediyorum bunu üstlenen bir örgüt olmayacak büyük çaptaki bir saldırıyı örgüt yapar ve üstlenir. PKK, İŞİD ben yaptık der, benim şahsi kanaatim bu yapanlarda öldüğü için gittiği için aralara sızan uluslararası örgütler bir şekilde bu işi yönlendirdi. Yapan örgütlerin yani yapılanların da bundan haberi olmaya bilir. Bazen birileri mensubu olduğu örgütü adına eylem yapar ama örgütün bundan haberi olmaz, yabancı el girmiştir bunu yönlendirmiştir. Bu işin içerisinde belli ki yabancı istihbarat örgütlerinin eli var. Bundan kim karlı kim zararlı ona bakalım. Bu terör örgütünden herhangi bir karı yok. dışarıdan itibarimiz terör ile anılmaya başlanmış. Milletin bir karı yok, illet orada bir olay yaşadı ve Türkiye'nin her tarafında yaşayan insanlar acaba benim gittiğim bir kalabalıkta böyle şey olur mu diye kalbine bir endişe düştü. Millette bundan zararlı. Demokrasinin hiç karı yok çünkü yapılan olay seçime yakın bir olay. Sandığı maniple etmeye kullanılacak oyların bir bölümünün değiştirilmesine yönelik psikolojik bir algı. AK Parti'nin de karı yok. Bu yapılan hareket aynı zamanda 7 Haziran sonrası süreçte yükselişe geçen AK Parti oylarını durdurmaya yöneliktir.

 


YANYANA GETİRMEK SAFTİLİKTİR

Terör ile AK Partiyi yan yana getirmek saftiliktir. Türkiye'de ve ortadoğuda emperyalist hedefleri olanların karı var, Türkiye düşmanlarının karı var, bir kısım muhalefet partilerin de oluşan kaos ortamından yararlanmak isteyenler var.  Ankara katliamını partimiz ile demokrasimiz, devlet ve milletimi ile ilişkilendirmeleri çok saçma bir hadisedir. Yapanlar belli, yapanlar bir gün sonra pişmiş kelle gibi sırıtarak oraya gittiler. Hep beraberde bunları ibretle seyir ettik. Türk devleti yeni bir devlet değil, geçmişi bilinen en eski 5 bin yıl öncesine dayanıyor belki daha öncesi var tarih çıkartamadı ortaya.

 

EREĞLİ'YE ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ

Ereğli için yapılanlara bakacak olursak. Bütün sivil toplum kuruluşlarımızın insanlarımızın istediği bir olaydı. Ereğli'ye bir üniversite kampüsü yapılması. Onu biz bizden önce başlanmıştı biz nihayete erdirdik. Oranın tahsisini aldırdık burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kendisi burada yok Yaşar Tetiker'e teşekkür ediyorum. Bu işin proje ve maket kısmını üstlendi. Mimar firması kampüs konusunda çalışmalara başlandı, görselleri ortaya çıkmaya başladı. Gittik görüşmeler yaptık 2016 yılına alınması için hiçbir sıkıntı olmadığını ifade ettiler.

 

TURİZM FAKÜLTESİ MÜJDESİ

Kamuoyunda buraya yeni fakülteler kurulmayacak diye bir algı oluştu o konuda, 'bizi izlemeye devam edin' demiştik. Onun neticesinde de Turizm Fakültesinin müjdesini bizlere verdiler, bizlerde vermiş olduk. Eğitim fakültesi ve denizcilik fakültesinin ardından üçüncü olarak turizm fakültesi kuruluyor bunu önemsiyoruz. Sadece öğrenci sayısının artmasından değil bu bölgemizin turizm potansiyelini de ortaya çıkaracak bir okul olacak. Bizim hedeflediğimiz sayılar büyük rakamlar olduğu için bu iş bununla da sınırlı kalmayacak. Daha yeni okul ve fakülteler burada hayata geçirilecek.

 

ERDEMİR'İN FAKÜLTESİ

En önemsediğimiz Erdemir'in de işin içerisinde olduğu ve Erdemir 50'nci yıl Metalürji ve Kimya Fakültesidir. Bu süreç ağır yürüyor bunun da takipçisiyiz. Fakülteyi de önemsiyoruz. Yanı başımızda Erdemir var, eğer onun yanında da biz metalürji fakültesini partnerlerinin yardımları ile faaliyete geçirebilirsek sanayi üniversite işbirliğinden en yüksek seviyeden faydalarını göreceğiz. Mezunlarının büyük bölümüne iş garantisi veriyorlar diğerlerinin de iş bulamayacağını sanmıyoruz. İlk hedefimiz 11 bindir. ikinci hedefimiz 17 bin 500'dür daha büyük hedeflerimizde var onları da daha ileriki zamanlarda paylaşacağız.

 

KENT MEYDANI SÜRECİ

Ereğli Belediyesi'nin çok önem verdiği kent meydanı için sürece girilmişti, takas sürecini neticelendirdik, belediyenin teklifi kabul edildi. Yakın zamanda tapu devirleri yapılacak. Belediye kendi arsalarını hazineye hazine kendi arsalarını da belediyeye devir etmek suretiyle o projenin ihalesi yapılacak. O proje önemli, Ereğli'ye büyük nefes aldıracağız. Aynı zamanda altında 2 kat otoparkı ile ilçedeki otopark kirliliğinin önüne geçilecek. Bu olmadan hükümet konağının da ihalesi yapılamıyor, projesi çıktı ödeneği de hazır, bu süreç kesinleştiğinde hükümet konağının ihalesi de yapılmış olacak. Sosyal güvenlik kurumumuz inşaat yapacak yer arıyor, o yeri de bulduk, önerdik. Bir heyet gelecek araziyi beğenirlerse yazışmaları da devam edecek.

 

YÖRESEL EVLER BELEDİYEYE TAHSİS EDİLDİ

Biz açılacak kurumların şehir merkezinde olmasını istiyoruz, hareket dışarıya kaçmasın. Ereğli tersanelerinde hareket var. Bir kısım yerlerinin talim tahliye olması için de çalışmalar devam ediyor. Seçim sürecindeyiz, bizim hızımızı kesmiyor, daha önce olduğu gibi 20'ye yakın bakanlık seviyesinde Ereğli'nin bütün yatırımlarını takip ediyoruz. Bizim için önemli olan Ereğli'ye Zonguldak'a birşeyler kazandırılması. Belediyemizin tahsisi vardı, Milli Emlak tarafından tahsisi gerçekleşti belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere yöresel evlerinin yerini de 2770 metre kare yer belediye hizmetlerinde hizmet süresince kullanılmak üzere tahsis ettik, evrakını aldık. Tüm Zonguldak'ın sorunlarına hakimiz, nerede bir aksaklık var ise onların düzeltilmesi konusunda çalışmalara devam ediyoruz, nerede bir sıkıntı var ise müdahale ediyoruz. Kurulların aktörleri ile birlikte Ankara'da bu işlerin çalışmalarını da yürütüyoruz.

 

ZONGULDAK STADI

Zonguldak'ın köklü bir taraftarı var. Onlar o statta oynamak istiyorlardı, o maçların o statta oynanamayacağına dönük bir kurul kararı vardı. Biz müdahale ettik, tribünlerde yapılmaya başlandı, bir kısmı yıkılıyor yapılıyor. Filyos projesinin takipçisiyiz, orası sadece Çaycuma'nın değil Türkiye'nin -en önemli projelerinden bir tanesi. 7-8 Erdemir gibi büyük bir firmanın yer alabileceği bir yer. Türkiye'nin en büyük sanayi ve lojistik kentlerinden biri olacak. Hukuki engellerden biri çözüldü diğerinin çözülmesini bekliyoruz. Zonguldak'taki işsizliğe çözüm olacak en büyük projelerden bir tanesi. Devrek tarafında bir heyelan var onunla karşı karşıyayız. Toplu konut ve afet idaresinden, devlet bakanlığından yetkililer geldi incelemeleri yapılıyor, konuyu Başbakanımıza kadar iletmiş olduk. Rödevansçılar var onların da sıkıntıları var mücadelelerimiz sayesinde bir kısmını çözdük bir kısmı seçimden sonraya kaldı. Bütün hastanelerimizi sağlık kuruluşlarımızı masaya yatırdık.

 

"BİTMEYEN YOLLARIMIZ VAR"

Başta Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi, Alaplı'ya hastane kazandırılması, Gökçebey'e hastane sınıfının değiştirilmesi, Çaycuma'ya ek hastane binasının tamamlanabilmesi ve personel konusunda taleplerimizi bizzat bakan beye ulaştırdık. Güzel günler güneşli günler göreceğiz. Yaptığımız ölçülerde 3 şuanda gözüküyor, dört için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bizim problemimiz Zonguldak'ta bitmeyen yollar en önemlisi Zonguldak-Ereğli, Ereğli-Devrek. Dün Kilimli'deydim orada da çalışmalar var"

 

TETİKER'İN 4 BİN ÖĞRENCİ SÖYLEMİ

Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker'in düzenlediği basın toplantısında 4 bin öğrencinin Turizm Fakültesine kayıt yaptıracağına dönük söylemlerin hatırlatıldığı Çaturoğlu, "4 Bin rakamı yok, öyle bir rakam değildir. Üniversitenin zaten 3 bin 700 öğrencisi var. Turizm Fakültesi öğrenci alacak bir ikincisi denizcilik fakültesinin 4 bölümü var 1 bölümü çalışıyor, diğer 3 bölümün de faaliyete geçtiğini düşünün bir iki fakülte geldiğinde bu rakam olur"

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ereğli-Kandilli arasındaki karayolundaki son durumun sorulduğu Milletvekili Çaturoğlu, "Orada çalışmalar devam ediyor" sözleri ile yanıt verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)