Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Kdz.Ereğli ziyaretlerine ilişkin açıklamada bulundu, “Bugüne kadar onlarca Bakan ağırlayan Ereğli, anlaşılan kendi çalıp kendi oynayan AKP iktidarının ilçemizdeki yetkililerinden hiçbir atılım, yatırım, teşvik, istihdam, kalkınma, gelişme hizmet göremeyecek” dedi.

Şeker konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Dün bir "Bakan" daha geçti Ereğli'den. Günler öncesinden hazırlıklar başlamış, şehrin her yerine karşılama afişleri asılmış, polis olağanüstü trafik ve güvenlik önlemleri almıştı. Bu evvelkilerinden farklı idi. Batı Karadeniz'in Bakanıydı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü.
Tüm sorunlarımızı o çözecekti. Ereğli böyle Bakan görmemişti. Bu kadar hızlısı, pratiği, analitik, çözümcü Bakan ilk kez gelmişti Şehrimize. Erdemir'le, Erdemir işçisinin grev aşamasına gelinmiş toplu sözleşmesi soruldu sayın Bakana, cevap; "Çözülür, Çözülür" oldu. Erdemir'in şuana kadar tutmadığı sözü, Metalurji Fakültesi soruldu sayın Bakana, cevap; "Ankara'da Genel Müdürle görüşüz" dedi.

Niye gelip niye gittiği anlaşılamayan Batı Karadeniz'in Sayın Bakanı Faruk Özlü niye gelmişti? Bundan önce, geçen hafta gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'ye Ereğli İl olacak mı diye sorulmuştu, cevap; "Nüfusu 250-300.000 olan ilçeler var, Ereğli'ye sıra gelmez" demişti.

Bir Akp'li yetkili sayın Bakana Bizim Alaplı ile beraber nüfusumuz 250.000'ne yakın diyemedi.
Bugüne kadar onlarca Bakan ağırlayan Ereğli, anlaşılan kendi çalıp kendi oynayan AKP iktidarının ilçemizde ki yetkililerinden hiç bir atılım, yatırım, teşvik, istihdam, kalkınma, gelişme, hizmet göremeyecek. 14 yıllık AKP iktidarında Erdemir'i, Tersaneleri, TTK'yı kaybeden Ereğli anlaşılan, kaybetmeye biraz daha devam edecek”