Kdz. Ereğli’de LPG’li bir aracın okul bahçesinde patlaması sonucunda meydana gelen facia sonrasında yüzlerce öğrenci yaşamını yitirip yaralanınca, olay yerine sevk edilen ambulanslar, itfaiyeler ve polis araçlarının sirenleri şehri ayağa kaldırdı.

Olayın daha sonra tatbikat olduğunun öğrenilmesi ile büyük nefes alındı.

Zonguldak il Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emre Karaahmetoğlu, Kdz. Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ve Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Yiğitoğlu’nun da izlediği tatbikat okul bahçesinde yapıldı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi  (UMKE) tarafından düzenlenen tatbikat saat 14.00’de başladı.  3 adet UMKE ekibinin dışında; ilçedeki 8 adet 112 ambulansı, Kdz. Ereğli İtfaiyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hile  Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 80 kişilik bir ekibin katıldığı tatbikatta “senaryo gereği okul bahçesinde park halindeki aracın lpg sızıntısından dolayı patlaması sonucu meydana gelen çok sayıda yaralının bulunduğu bir tatbikatı gerçekleştireceğiz. Amacımız UMKE ekiplerimizin çoklu yaralı içeren olaylarda, olay yerinde müdahalesi, sahra çadırı kurulumu, olay yeri yönetimi, yaralı triyajı (yaralı ayrıştırma) olay yerinden sevk edilen yaralıların hastanelere dağılımı” konusunda uygulama yapıldı. Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin büyük heyecan duyarak katıldığı uygulamada, öğrenciler ilk yardım yaptılar, iletişim kurdular, sedye ile yaralı ve ölüler taşıdılar ve okul balkonundan yaralı bile indirdiler.

Tatbikat ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Zonguldak il Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin şu açıklamayı yaptı:

“Yakın gelecekte sağlık sistemimize katılacak olan Kdz. Ereğli Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilemizin de katımıyla böyle bir tatbikatı yapmış olmak ayrıca mutluluk verici. Böylelikle öğrenci arkadaşlarımıza UMKE ve 112’yi tanıtma fırsatı bulmuş oluyoruz. Kendi mesleklerini tanıma ve neler yapabileceklerini görmeleri adına da onlar için oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz.”

Haberin başında da belirttiğimiz gibi; tatbikatın ilçeye yansıması büyük oldu. “Okulda patlama” söylentileri nedeniyle gazetemiz haber merkezinin telefonları kilitlendi.