Zonguldak-Ereğli karayolu Ören kavşağında meydana gelen zincirleme trafik kazasında çoğunluğu Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesinde işçi olarak çalışan madencilerin oluşturduğu 19 kişi yaralandı.






ZİNCİRLEME KAZA!..

Alınan bilgilere göre Zonguldak-Ereğli karayolu Soğanlı mevkisinde Vedat Tancan idaresindeki 67 AU 145 plakalı kamyonet ile Erdil Şen'in kullandığı 67 TC 782 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazaya karışmamak için ise Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nden gece vardiyasından çıkan işçileri taşıyan Yunus Aydın'ın kullandığı 67 LG 217 plakalı midibüs yol kenarına devrildi. Yine Ramazan Okumuş'un kullandığı 67 TR 207 plakalı otomobil de yolun diğer tarafındaki su kanalına girdi.



YARALILARIN İSİMLERİ

Kazada işçi servisi şoförü Yunus Aydın ile araçta bulunan, Fatih Turgut, İbrahim Kalaycı, İbrahim Özmen, Oğuzhan Uçar, Hikmet Doğan, Muzaffer Alparslan, Osman Yılmaz, Sefer Karakaya, Metin Erden, Muharrem Üstündal, İsmail Tahan, Abdullah Yılmaz, Turan Özel, Mevlüt Bozkurt, Mahmut Karahan, diğer araç sürücüleri Ramazan Okumuş, Vedat Tanca ile Erdil Şen yaralandı.



İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ


Yaralılar Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin de yardımı ile sağlık ekiplerine teslim edilerek ilçedeki Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada işçi servisinde bulunan Fatih Turgut'un hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle ulaşım bir süre kontrollü olarak sağlandı.





SENDİKA HASTANEYE KOŞTU


GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez de Ereğli Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralıları ziyaret etti, sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Eşitmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Öndeki aracın kaza yapması sonucu şarampole yuvarlanmış, araçta bulunan 17 arkadaşımız vardı, 14 kişi muhtelif yerlerinden yaralı 1 kişinin durumu ciddi ama bilinci yerinde. Arkadaşlarımızın ufak tefek sıyrıkları var. Sevindirici tarafı hayatını kaybeden olmaması. İnşallah tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar" dedi.


ÇATUROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Zonguldak-Ereğli karayolu Ören kavşağında meydana gelen zincirleme trafik kazasında çoğunluğu Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesinde işçi olarak çalışan madencilerin oluşturduğu 17 kişinin yaralandığını öğrenen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Genel Maden İş Sendikası Başkanı Ahmet Demirci ve Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez’i arayarak kaza ile ilgili bilgiler aldı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek bu tür elim kazaların bir daha yaşanmaması temennilerinde  bulundu.

 

Ayrıca kazada yaralanan bir madencinin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kaldırıldığını ve durumunun doktorlar tarafından takip edildiğini belirten Milletvekili Çaturoğlu, kaza geçiren madencilere geçmiş olsun dileklerini iletti ve Cenabı Allahtan acil şifalar diledi.





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)