Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 7 Kasım tarihinde Sarıkamış Deniz Şehitlerini 8 Kasım tarihinde de Uzun Mehmet'i anma ve kömür günü etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.

Posbıyık, 7 Kasım 2012 Çarşamba günü sahil bulvarında yeralan Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı önünde 10.30'da çelenklerin konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından protokol konuşmalarının yapılacağını ve törenin sona ereceğini söyledi. 8 Kasım 2012 Perşembe günü ise Kestaneci Mahallesinde bulunan Uzun Mehmet Anıtı önündeki anma törenlerinin saat 10.30'da çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, protokol konuşmaları ve Uzun Mehmet ve kömür konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından Uzun Mehmet'i Anma ve Kömür günü etkinliğinin sona ereceğini söyledi.

POSBIYIK'A TEŞEKKÜR YAĞMURU

Öte yandan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına binlerce Kdz.Ereğlili vatandaşın katılmasından son derece memnuniyet duyduğunu söyledi. Posbıyık, kutlama töreninin ardından gerek telefonla gerek bizzat çok sayıda vatandaşın kendisini arayarak kutladığını söyledi. Öte yandan Posbıyık'ın makam odasına da çok sayıda kutlama çiçek gönderildi.