Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından Yalı Caddesi'ndeki duvarların üzerine asılan büyük Atatürk posterlerinden bazıları, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesildi.

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yalı Caddesi'nde bulunan Atatürk posterlerinden dört tanesinin kesilerek tahrip edildiğini ifade ederek, Bunu yapanları nefretle kınıyorum dedi.

 

Başkan Posbıyık, kesilen posterlerde özellikle Büyük Önder Atatürk'ün yüzünün kesildiği bilgisini vererek şu görüşleri sundu: 75 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan herkes çok iyi bilmektedir ki ülkemizin en saygın ilçelerinden biri olan Karadeniz Ereğli çağdaş, demokrat ve Atatürkçü bir kenttir. Karadeniz Ereğli'de yaşayan herkes, kimliğimize kazınan bu özelliğimizle övünmektedir. Ne Cumhuriyet, tam bağımsızlık ve demokratik yaşam ilkelerinden bugüne kadar vazgeçtik ne de ulu önderimizin açtığı yolda yürümekten. Hayatın her alanında önce Ata'mızdan, sonra da bu memleketin kurtuluşu için mücadele vermiş, şehit olmuş, kanını dökmüş atalarımızdan feyiz aldık. Kentimizle özdeşleşmiş Göztepe'de dalgalanan ay-yıldızlı bayrağımıza her baktığımızda yenilediğimiz gücümüzü, şehrimizin birçok yerine astığımız Atatürk posterleriyle katladık. Aynı güce daha fazla ihtiyaç duyduğumuz her gün ise 7'den 70'e tüm halkımızla Atatürk Anıtı'na koştuk. 2012 yılının 29 Ekim kutlamalarında da on binlerce yurttaşımızla tek vücut olduk; alanlara sığmadık. Büyük Önder'e bağlılığımızı ve yüksek sadakatimizi her fırsatta gözler önüne serdik.Ancak bir kez daha gördük ki çağdaş, demokrat ve sosyal hukuk devleti ilkesinden asla vazgeçmeyen Karadeniz Ereğlililerin bu sağlam duruşunu hazmedemeyen mihraklar, bizleri asla bu yoldan vazgeçiremeyeceklerini anlamış olmalılar ki, çirkin yüzlerini Büyük Ata'nın fotoğraflarını keserek göstermek istediler. Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı bu halkın içinde barınma şansları olmayanlar, buna rağmen, hain emellerini böylesine kötü tezgahlanan oyunlarla gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar. Karadeniz Ereğli halkı müsterih olsun; bugün dört Atatürk posteri kesilir, biz gerekirse 4 değil 104 Atatürk posteri daha asarız. Devrim Bulvarı istikametinde bulunan ve yenilenen Yalı Caddesi'nin duvarlarını süsleyen Atatürk posterlerinden bazılarının tahrip edilmesi elbette hepimizi derinden yaralamıştır. Çağdaş insanların yaşadığı Karadeniz Ereğli'de yaşatılan bu çirkinliği nefretle kınıyorum. Emniyet güçlerimizden, bu şerefsizliği, bu terbiyesizliği yapan şahıs veya şahısları ivedilikle bulmalarını halkımız adına istiyoruz.