Kdz. Ereğli Belediyesi'nin TSO ve muhtarlarla birlikte belirlediği 2009 yılında tespit edilen emlak vergileri öyle can yakacak ki, isyan kuyrukları oluşacak.

Küresel krizin her alanda nefes aldırmayacak kadar ve şiddetini de artırıyor. Krizin etkileri bölgemizi de öylesine ağır bir şekilde etkisi altına aldı ki, sadece tersaneler bölgesinden 5 bin kişi işsizler ordusuna katıldı, Erdemir'deki ücret indirimi de bu krizin üzerine tuz biber olup, bölgede özellikle emlak fiyatlarında büyük düşüş yaşanmaya başladı.

Kdz. Ereğli'nin "göç alan ilçe" konumunda açık bir değişim yaşanıp da "göçveren ilçeler" arasına girmesinin yarattığı moral bozukluğu içinde, yarına umutsuzca bakanların sayısındaki artıştaki patlama dikkatlerden kaçmıyor.
Kdz. Ereğli'de 2010 yılının 2009'dan daha da zor geçeceğine dönük iddialı açıklamalar ve krizin 2015 yılından önce bitmeyeceğine dönük varsayımlar altında, tek hanelere düşen enflasyon rakamları da krizden çıkışa moral olmuyor.

Bölgenin ve kentin bu ağır kriz koşullarından çıkış yolunda yeni bir umut ve ışık aradığı bir süreçte, belediyenin ticaret ve sanayi odası, muhtarlar ile birlikte belirlediği emlak fiyatları ise ateşe katkılı benzin döktü. Yeni emlak fiyatlarının önceki yıllara göre yüzde bin, yüzde iki bin arttığını öne süren vatandaşlar gazetemiz merkezimizi arayarak "Söylenebilecek en ağır söz bile bu zamlara olan tepkiyi diye getiremez. Bu olay soygundan da öte" ifadeleriyle tespit edilen rakamların uçuk olmanın ötesinde olduğunu belirtiliyorlar.

Vatandaşların bu tepkilerinden sonra edindiğimiz bazı sokak emlak birim değerlerini aşağıda sizlere sunuyoruz:
Sarıkorkmaz Dere sokak 400 TL, Ihlamur sokak 350 TL, Okul sokak 350 TL, 1. Notu istasyon caddesi 600 TL, Atatürk Bulvarı 800 TL, Kavak dibi sokak 600 TL, Necati Ertan Caddesi 500 TL?
Daha önce 300-400 TL olarak ödenen vergilerin 5-6 bin TL'ya çıkacağını öğrenen vatandaşlar birlikte hareket edip vergilerin iptali için dava açmaya hazırlanırken, tüketici dernekleri ve sivil toplum örgütleri ile belediye meclis üyelerini de göreve çağırıyorlar.