Ereğli'de, 9 günlük bayram tatilinin son gününde havaların güzel olmasını fırsat bilen anne ve babalar, son tatil gününü çocukları ile birlikte parkta geçirdi.

Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil yapan ebeveynler, tatilin son gününü çocukları ile birlikte geçirdi. Ereğli sahilinde yeniden düzenlenen çocuk parkına gelen ebeveynler, çocuklarını ve torunlarını salıncakta salladı, kaydırakta kaydırdı. Anne ve babalar, Kurban Bayramı boyunca kurbanlıklar ve bayramlaşmalar nedeni ile çocukları ile ilgilenemediklerini, tatilin son günü olan pazar gününde çocukları ile birlikte eğlendiklerini söylediler.

Pazartesi günü eğitim ve öğretime devam edecek öğrencilerin de geldiği oyun alanında çocuklarını eğlendiren velilerden Aydın Yılmaz, Kurban Bayramı tatilinin kendileri açısından iyi geçtiğini, son gününü de çocuklarına ayırarak onların eğlenmelerini sağladıklarını söyledi. Kurban Bayramı boyunca kendi işlerinden çocukları ile ilgilenemediklerini kaydeden Yılmaz, "Bugün havanın da güzel olmasını fırsat bilerek eşim ile birlikte çocukları parka indirdik. Şu anda onlardan mutlusu yok. Salıncakta sallanıyorlar. Kaydıraktan kayıyorlar. Onların mutlu olması bizleri de mutlu ediyor. Pazartesi günü de mesai başlayacak. Bugün bizler için de çocuklar için de güzel oldu." dedi.

Bayramda ailesi ile birlikte sahile çocuk parkına inen Öznur Özalp da oyun parkında eğlendiğini ve Pazartesi günü açılacak okuluna gideceğini söyledi. Bayramda büyüklerin elini öperek bayramlaştığını dile getiren 8 yaşındaki Öznur Özalp, okul arkadaşlarını da özlediğini ve okulların açılması ile birlikte arkadaşlarına kavuşacağından dolayı ayrı bir mutluluk yaşadığını sözlerine ekledi.

Çocuk parkına annesi, teyzesi, anneannesi ve dedesi ile birlikte gelen 4 yaşındaki Ece Acar da bayramda yaptıklarını anlattı. Büyüklerinin elini öptüğünü ve şeker topladığını söyleyen minik Ece, topladığı paraları da biriktirdiğini söyledi.