Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, bu yıl 2 bin 15 öğrencinin eğitim ve öğretim göreceği Ereğli Eğitim Fakültesinin Ereğli'nin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini bu yönde ilçede bir uydu kampüsü olması için Rektör Mahmut Özer tarafından çalışma yürütüldüğünü söyledi.

YENİ BÖLÜM AÇILDI: Fakülte bünyesinde İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü açıldığını belirten Azar, 2011-2012 Eğitim ve öğretim yılında yeni bir bölümümüz olan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü açıldı. Bu bölüme biz 53 öğrenci kaydını yaptık. Gelecek yıl bu bölümün ikinci öğretimini de açarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu bu alandaki öğretmen açığının kapanmasına katkıda bulunmak hedefindeyiz

YURT İHTİYACI VAR: Ereğli'de bir öğrenci yurduna ihtiyacımız var. Şimdi bizim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün Ereğli'deki yurdu hem kapasite hem de ulaşım konusunda yetersiz. Çünkü bu yurtlar Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı fakat bir 15 yıllığına kiralama şeklinde bir apartman yurda dönüştürülmek suretiyle bu öğrencilerimizin sosyal barınma ihtiyaçları karşılanıyor.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Fakültede 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında birinci sınıfta 690 olmak üzere toplam 2 bin 15 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi. Ereğli Eğitim Fakülte-sinin Ereğli'nin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini bu yönde ilçede bir uydu kampüsü oluşturma yolunda Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından bir çalışma yürütül-düğünü belirten Azar, ilçede öğrencilerin barınma konusunda mevcut devlet ve özel yurtların yetersiz olduğunu ve bu anlamda bin 500 kişilik bir yurda ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

SINIFLAR YENİLENDİ
Fakültede 'Bir sınıfta senin olsun' projesi kapsamında 28 sınıfın yenilendiğini ifade eden Azar, şöyle konuştu: 2011-2012 Eğitim ve öğretim yılına 1. Sınıfta 690 olmak üzere toplam 2 bin 15 öğrenci ile merhaba diyoruz. Tabi bu yeni dönemde fakültemizin hem akademik hem de idari anlamda personel sayısında çok ciddi artışlar oldu. Fakültemizin bu noktaya gelmesinde emeği olan Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e çok teşekkür ediyorum. Çünkü gerek üniversitemizin, gerekse fakültemizin gelişmesi anlamında çok büyük gayretleri var. Özellikle Ereğli Eğitim Fakültesinin Ereğli'nin parlayan yıldızı olma noktasında bize maddi ve manevi anlamda çok büyük destekleri var. Biz ondan aldığımız güç ve enerji ile bu fakültenin Ereğli'de hem tanıtılması hem de gelecekte Ereğli'nin gerçekten bir sanayi kenti yanında bir eğitim kenti haline dönüşmesinde elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz. Bunun bir örneğini Ereğli halkına bir anlamda göstermiş olduk. Çünkü 'Bir sınıfta senin olsun' projesi ile Rektörümüz bu kampanyayı başlatmış, bu kampanya ile birlikte bizim Ereğli'ye olan inancımız güvenimiz ile birlikte fakültemizin bütün fiziksel koşulları iyileştirilmiş, bundan sonrada bu iyileştirmeler devam edecektir. 'Bir sınıfta senin olsun' kampanyası ile fakültemizin 28 sınıfının, kütüphanemizin ve laboratuarlarımızın tefrişatları tamamlandı ve modern bir görünüm kazandı. Ben başta Rektrömüz, Kaymakamımız ve belediyemiz olmak üzere, tüm sivil toplum örgütlerine ve iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum

DİN KÜLTÜRÜ BÖLÜMÜ AÇILDI
Fakülte bünyesinde İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü açıldığını belirten Azar,
2011-2012 Eğitim ve öğretim yılında yeni bir bölümümüz olan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü açıldı. Bu bölüme biz 53 öğrenci kaydını yaptık. Gelecek yıl bu bölümün ikinci öğretimini de açarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu bu alandaki öğretmen açığının kapanmasına katkıda bulunmak hedefindeyiz dedi.

7 DÖNÜMLÜK ALANA KURULU
Fakülte de ek binalara ve sosyal tesislere ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Azar, Fakültemizin bulunduğu yerleşke alanı itibari ile 7 dönümlük bir alana kurulmuş işte bir eğitim ve idari faaliyetlerin yürütüldüğü bir bina Doruk mevkisinde, bir ek binamızda Kepez mevkisinde Denizcilik Yönetim Yüksek Okulunun olduğu yerde bir de bizim kapalı spor salonumuz var. Tabi fiziksel anlamda bugün ihtiyacımızı karşılıyor. Ama önümüzdeki yıllarda özellikle benim yaptığım çalışmalar ve arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda 3 yıl sonra ihtiyacımızı karşılayamayacak o nedenle bizim şiddetle yeni binalara ve sosyal tesislere ihtiyacımız var diye konuştu.

GAYRETLERİ VAR
Eğitim Fakültesi olarak Ereğli'nin parlayan yıldızı olma yolunda iddialı olduklarını Türkiye'deki 74 Eğitim Fakültesi arasında gerek akademik, gerek fiziksel olanaklar ve gerekse eğitim alanında ilk onda yer alma hedefinde olduklarını kaydeden Azar, konuşmasını şöyle sürdürdü: Biz Ereğli Eğitim Fakültesi olarak Ereğli'nin parlayan yıldızı olma yolunda iddialıyız. Türkiye'de 74 Eğitim Fakültesi var. Biz fakülteler arasında gerek akademik anlamda, gerek fiziksel olanaklar ve gerekse vermiş olduğumuz eğitimle ilk onda yer almak bizim hedeflerimiz arasında, çünkü biz akademik anlamda gerçekten dinamik, genç alanında uzman bir kadroya sahibiz. Rektörümüz de bu akademik personelin gelişmesinde akademik kariyerlerinin tamamlanması noktasında ve bu sayının arttırılmasında büyük gayret sarf etmekte ve ihtiyaç duyulan bütün öğretim elemanlarının fakülteye kazandırılmasında gayretleri vardır.

UZMAN AKADEMİSYEN VE ÖĞRETİM
ELEMANLARINA İHTİYAÇ VARDIR
ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından Ereğli'ye bir uydu kampüs kurulması noktasında bir çalışma başlatıldığını ifade eden Azar, Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'in Ereğli'ye bir uydu kampüsü yapılması noktasında çalışmaları var. Bizim bu üniversitemizin makro hedefleri arasında, bu anlamda bizim temel hedefimiz bu Ereğli Eğitim Vakfının kararları arasında da var. Öncelikle Ereğli Eğitim Fakültesinin hem akademik hem de fiziksel anlamda geliştirilmesi, çünkü bu fiziksel koşulları ve akademik personel ihtiyaçlarını geliştirmediğiniz müddetçe fakültede nitelikli öğretmen yetiştiremezsiniz. Bina yapmakla üniversitelerde ve fakültelerde siz eğitim yapıyoruz diyemezsiniz. Öncelikle o binaların içerisinde eğitim verecek kendi alanlarında uzman akademisyen ve öğretim elemanlarına gereksinim vardır. O anlamda bölgemize, yöremize ve Ereğli'mize akademisyen çekme noktasında halkımızın, Ereğli yönetiminin ve sivil toplum örgütlerinin de büyük görevleri olduğunu düşünüyorum. Bu göreve geldiğimiz süreç içerisinde biz bu ışığı da Ereğli'mizden gördük. Özellikle İlçe Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Karadeniz Bölge Komutanlığımız, sivil toplum örgütlerimizin Fakültemizin Ereğli'nin parlayan yıldızı olma noktasında büyük destekleri var. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz

YURT YETERSİZ
Ereğli'de bin 500 kişilik bir yurda ihtiyaç duyulduğunu belirten Azar, konuşmasını şöyle tamamladı: Ereğli'de bir öğrenci yurduna ihtiyacımız var. Şimdi bizim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün Ereğli'deki yurdu hem kapasite hem de ulaşım konusunda yetersiz. Çünkü bu yurtlar Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı fakat bir 15 yıllığına kiralama şeklinde bir apartman yurda dönüştürülmek suretiyle bu öğrencilerimizin sosyal barınma ihtiyaçları karşılanıyor. Özellikle kız öğrencilerimizin barınmaları noktasında yurdun kapasitesi 40 kişilik bu anlamda öğrendiğim kadarı ile 280 yedek öğrenci olduğu belirtiliyor. Bu çok yetersiz bu yedek öğrencilerin barınma ihtiyacı ise özel yurtlar tarafından bir anlamda giderilmeye çalışılıyor ama yetersiz. Benim görüşüm bizim öğrenci sayımız gelecek yıllarda 3 bin 500 'ü geçecektir.
Dolayısıyla ilçeye en azından 500 erkek 500 kız öğrenci olmak üzere bin kişilik yurda hatta bin 500 kişilik yurda ihtiyaç vardır. Bunun da bir an önce yapılması gerekmektedir. Bu yurdun yapılması noktasında şu anda bizim Fakültemizin içinde bir alanımız yok. Hatta biz Fakültemizin bir yerleşke alanı ile tüm birimleri ile bölümleri, yurdu, lojmanı ile konuşlandıracağı bir alan olsa fakültemizin çok kısa sürede gelişimi sağlanabilir. Bu konuda Rektörümüz bir uydu kampüsü yapılması noktasında çalışmaları var. Ama Ereğli'mizde de kamu arazisi konusunda sıkıntılar var. Bu konuda Ereğli Eğitim Vakfının çok ciddi çalışmaları var.