Kdz. Ereğli'de özel bir hastane ve Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyaya hastane personeli de destek verirken 50 ünite kan toplandı. Zonguldak Kızılay Şubesi Doktoru Mehmet Günaydın, yapılan tetkiklerin ardından bünyesi kan vermeye uygun kişilerden birer ünite kan alındığını ve kan bağışının ardından dinlendirilen kişilere meyveli soda ve şekerli bisküvi ikramında bulunulduğunu söyledi. 2010 yılında bölge genelinde 600 kan bağışı organizasyonu yapıldığını belirten Günaydın, “2010 yılında bölgemiz genelinde 600 kan bağışı kampanyası düzenlendi. Bu kampanyalarda Zonguldak, Bartın bölgesinde kan ihtiyacının yüzde 90'u karşılandı.  2011 yılında daha fazla kan bağışı programı planlıyoruz. Hedefimiz Zonguldak-Bartın bölgesindeki kan ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılamaktır” dedi.
Kanın üretilemeyen tek ilaç ve sürekli ihtiyaç olduğunu ifade eden Günaydın, ilginin memnun edici olduğunu ve hassasiyetlerinden dolayı vatandaşlara ve hastanesi personeline teşekkür ettiklerini söyledi. Hastane Müdürü Semih Çolak da, düzenledikleri kan bağışı kampanyasına ilginin yüksek olduğunu belirtti. Çolak, “Kan, insan sağlığı için ihtiyaç duyulan en önemli maddedir. Bağışlanan her ünite kan bir başkasının hayatını kurtarabilir. Kan vermek, aynı zamanda insan sağlığı için de son derece önemlidir. Üstlendiğimiz misyon gereği insan sağlığını ön planda tutan hastanemizde kan bağışı düzenleyerek destek olmak istedik. Hastane personelinin yanı sıra vatandaşların da gösterdiği ilgiden memnunuz” dedi.
Hastane Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Elçi ise, kanın üretilemeyen tek ilaç olduğunu anımsatarak, Anadolu Hastanesi'nin öncülüğünde Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ile ortak olarak düzenlenen kampanya ya ilgilinin yüksek olduğunu kaydetti. Elçi, hastane personelinin de kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, 2011 yılında da kan bağışı konusunda yeni bir organizasyon düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.