Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve yoğun kar yağışı Karadeniz Ereğli?yi de etkisi altına alırken, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından Başkan Halil Posbıyık başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

 

ÇALIŞMALARA YERİNDE İNCELEME

Karadeniz Ereğli Belediye ekipleri, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürlerinin katılımı ile kurulan kriz merkezinin  başkanlığında oluşturulan kar yağışına karşı sürekli olarak mücadelesine devam ediyor. Başkan Posbıyık sabahın erken saatlerinden itibaren mahallerde yapılan karla mücadele çalışmalarını yakından takip ederken, yapılması gereken çalışmalar hakkında uyarılarda bulundu. Belediye iş makinası parkının yanısıra, bazı müteahhitlerden ve işadamlarından da araç takviyesi alındı. Hastaneye gidemeyen vatandaşlara için belediye tabipliğinde hemşire ve araç tahsis edildi.

 

HASTALARA HEMŞİRE VE ARAÇ

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  kriz merkezinde çalışmaları yönlendirirken yaptığı açıklamada şunları söyledi; Tüm yurdu etkisini altına alan soğuk hava ve kar yağışı bölgemizde de etkisini gösterdi. Ekiplerimizin kar yağışının başlaması ile birlikte özellikle ana yollarda yol açma çalışmasını sağlamışlardır. Çalışmalar bütün iş makinalarımızla ve ekiplerimizle birlikte devam etmektedir. Halkımızın Su arızaları için Alo 185, Kapalı yollar için Alo 153 hatlarına bilgi aktarılmasını önemle rica ediyoruz. Ayrıca: hastalanan kendi imkanlarıyla hastaneye gidemeyen vatandaşlarımız ile evinden çıkamayan yaşlı,  hastalarımız için pansuman, tansiyon bakımı, şeker ölçümü, iğne yapılması gibi ihtiyacı olanların Alo 153 Zabıta'yı aramaları gerekmektedir.  Söz konusu durumda olan kişilere araç ve hemşire temin edilecektir. Vatandaşlarımızın, mecbur kalmadıkça, araçlarını trafiğe çıkarmamalarını, karla mücadele çalışmaları esnasında yapılacak çalışmaları engelleyecek şekilde park yapmamalarını ve  toplu taşıma araçlarından yararlanmalarını istiyoruz?.