Çaylıoğlu Beldesi yakınlarında minibüs devrildi. İstanbul' da yaşayan 14 Ereğlili, hem bayram hem de düğün için kiraladıkları minibüs ile Ereğli' ye geldi. Kına dönüşü kafileyi taşıyan minibüsün frenlerinin boşalması sonucunda meydana gelen kazada araç içinde bulunan 14 kişi de yaralandı. Yaralılar özel ve 112 ambulansları ile Ereğli Devlet Hastanesi ve özel Echomar hastanesinde tedavi altına alındı.
 
Kaza saat 18.30 sularında Çaylıoğlu Şamlar yol ayrımı Asarlı bayırında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İstanbul’ da yaşayan Ereğlililer, hem bayram ziyareti hem de yakınlarının düğünü için kiraladıkları 34 TU 7971 plakalı minibüs ile Ereğli’ye geldi. Yakınlarının kına gecesi için Çaylıoğlu’ na bağlı İskenderli köyüne giden kafile dönüş yolunda kaza yaptı. Aracın frenlerinin boşalması sonucunda yan yatan ve yaklaşık 15 metre sürüklenen minibüste araç sürücüsü Ünal Pamukçu (32) ile birlikte aynı minibüste bulunan Şükran Aldırmaz (37) Fatih Aldırmaz (55) Cafer Aldırmaz (28) Şeyda Yılmaz (28) Berat Yılmaz (11) Vildan Yılmaz (14) Bahattin Yılmaz (33) Hakan Kırık (17) Gamze Kırık (18) Zekiye Ünlü (66) Gülçin Yazıcıoğlu (41) Necla Aksoylu (38) ve Zehra Atar (74) yaralandı.

 

Kazanın meydana gelmesinin ardından yoldan geçen diğer araç sürücüleri olayı Çaylıoğlu Jandarma karakoluna bildirdi. 112 ekiplerine de haber verilmesinin ardından Ereğli devlet Hastanesinden iki, Özel Echomar ve Anadolu hastanesinden de birer ambulans yola çıkarıldı. Ereğli Merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta olan kaza yerine ulaşan ambulanslar, yaralıları kısa sürede alarak hastaneye kaldırdı. Ereğli Devlet Hastanesi ve Özel Echomar hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

 

Kazanın meydana geldiğini duyan yaralı yakınları ilk olarak kaza yerine akın etti. Kaza yerinde aracı gören yaralı yakınları araçtakilerin hastaneye kaldırıldığını öğrenir öğrenmez hastaneye geldi. Hastaneye gelen yaralı yakınları burada gözyaşlarına boğuldu.
 

Kazada yaralanan ve Özel Echomar hastanesine kaldırılan Gamze Kırık, Şeyda Yılmaz, Berat Yılmaz, Vildan Yılmaz, Bahattin Yılmaz ile Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan Necla Aksoylu, Şükran Aldırmaz, Fatih Aldırmaz, Hakan Kırık, Zehra Atar, Ünal Pamukçu, Cafer Aldırmaz, Zekiye Ünlü ve Gülçin Yazıcıoğlu’nun yapılan kontrollerinde sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kazada büyük hasar gören minibüs ise çekici ile kaza yerinden kaldırıldı.