Sivil inisiyatif 'Milli Merkez Anayasa Forumu Kdz-Ereğli Temsilciliği' tarafından düzenlenen Bölücü Anayasaya Hayır toplantısı 31 Mart 2013 Pazar Günü Kdz. Ereğli'de Şinasi Bey Salonu'nda saat 13.00'de yapılacak.

TBMM eki Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü  Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun çağrısıyla başlayan 'Milli Merkez Anayasa Forumu' ülke çapındaki toplantılarından birini de Kdz. Ereğli'de yapacak. ADD Kdz. Ereğli eski Şube Başkanı Akın Çamcı'nın yöneteceği toplantıya şu isimler konuşmacı olarak katılacak:
 CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç,  İşçi parti Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, Emekli Tuğamiral ve Gazeteci-Yazar Türker Ertürk ile Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcısı Erdem Özdemir.
Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak Milli Merkez Anayasa Forumu Kdz-Ereğli Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:
'Demokratik, Laik Cumhuriyetimiz, kuruluşunun 90. Yılında ciddi tehlikelerle karşı karşıyadır. Bağımsızlığımız, Özgürlüğümüz ve Aydınlanma Devrimlerimiz bir karşı Devrim saldırısıyla yok edilmeye çalışılmaktadır.                                                                                                                                                 Bu ortamda eğitim, adalet, güvenlik, haberleşme, basın yayın, çalışma yaşamı ve ekonomi alanlarında baskı, zulüm ve adaletsizlikler artmakta ve geniş halk kesimleri ezilmektedir.                    
Üstelik Anayasamız tümüyle değiştirilerek, Ülkemiz bir faşist diktatörlüğe sürüklenerek BÖLÜNMEYE çalışılmaktadır.Bu endişeler ve gereksinimlerle, Atatürk'te Birleştik sloganıyla tüm yurtseverlere açık bir platform olarak kurulan Milli Merkez Anayasa Forumu  Kdz-Ereğli'mizde halkımızı AKP-PKK Bölücü Anayasa girişimine karşı aydınlatmak için bir konferans düzenlemiştir.  Değerli basınımızı ve halkımızı bu konferansa katılmaya davet ediyoruz.'