102 hektar alanda 64 çiftçi tarafından 212 ton üretim yapılıyor.

Kdz. Ereğli ilçe Tarım Müdürü Hakan Tekin, ilçede yapılan organik tarım ile ilgili bilgi verirken, tohumların tohum satılan yerlerden temin edildiğini de vurguladı.
Hakan Tekin konuyla ilgili gazetemize verdiği bilgide şöyle dedi:

İNSANA VE ÇEVREYE DOST
Organik Tarım; üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Organik tarımın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden,  çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır. Organik Tarım ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik,  insan ve çevreye dost üretim sistemlerini içermekte olup, organik ve yeşil gübreleme, münavebe, toprağın korunması, bitki direncinin artırılması ve üretimde miktar artışının yanında ürün kalitesini de yükseltmeyi hedefler.

BAKANLIKTAN DESTEK
İlçemizde  102 hektar alanda  64 çiftçi tarafından organik tarım yapılmaktadır. Yapılan tarım sonucu elde edilen yıllık ürün miktarı 212 ton olup, bu ürünler; Fındık, armut, ceviz, domates, fasulye, ıspanak, kereviz, kestane, kiraz, lahana, maydanoz, mısır, muşmula, patlıcan, pazı, pırasa ve soğandır. Bu  ürünler Işık Tarım, Yener Organik ve Alaplı İlçemiz Ziraat Odası Başkanlığı  tarafından satın alınarak tüketiciye ulaştırılmaktadır. Tarım Bakanlığımız ayrıca  organik tarım yapan üreticilere 1 dekar alan için 20 TL. maddi destek  vermektedir.