2011 Yılında 33 ton tutulan palamut bu sezon 2 bin ton ile rekor kırdı. Bu yıl tekir 42.5, istavrit 32 bin, kalkan 8, lüfer 2.5, mezgit 127.5 ve deniz salyangozu da 161 ton olarak çıkartıldı.

Kdz. Ereğli'de 2 bin ton çıkartılan palamut İstanbul başta olmak üzere 8 İl'e gönderildi. Tanesi 10 TL'ye alıcı bulan palamudunun hamsiyi tükettiğini ve bu yüzden hamsinin bu sezon az olacağını belirten balıkçılar vatandaşın balığa palamut ile doyduğunu söylediler.
1 Eylül'de av yasağının sona ermesinin ardından denize açılan Karadenizli balıkçılar limanlara kasa kasa palamutlarla dönmüş palamudun tanesi tezgahlarda 2 TL'ye kadar düşmüştü. Palamut balığının sıcak denizlere inmek üzere İstanbul boğazına doğru akmaya başladığını ve bu yüzden palamut yakalayamadıklarını belirten balıkçılar irili palamutların tanesinin 10 TL'den alıcı bulduğunu belirttiler.
35 yıllık balıkçı Erturan Akdeniz (60), Palamut bu sene çok çıktı şimdi ise azaldı. Palamudun tanesini şuan 10 TL'den satıyoruz, hamsinin kilosu ise 5 TL. Palamut bu sezon balıkçı esnafının yüzünü güldürdü, vatandaşta balıkçı da bu kadar bol bir palamut olacağını tahmin etmiyordu. Şimdi vatandaş balığa da doydu. Şuna itibariyle işlerimiz oluyor ama biraz durgun. Hamsi balığının az olacağı söyleniyor çünkü iri palamut küçük balık olan hamsi ile beslendi ve bu yüzden de hamsinin az olacağını tahmin ediyoruz sözleri ile konuştu.
Yaklaşık 30 yıldır balıkçılık yapan 63 yaşındaki Mürsel Sarı ise, Palamut çok ciddi bir oranda tutuldu ve satıldı. Palamudun hamsi ile beslendiği bu yüzden de hamsinin az olacağı söyleniyor dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Kdz.Ereğli İlçe Müdürlüğünden alınan bilgilere göre ise Kdz.Ereğli'den İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Samsun, Trabzon başta olmak üzere çok sayıda İl'e palamut sevkiyatı gerçekleştirildi. Resmi verilere göre 2010 yılında 43, 2011 yılında 33 ton tutulan palamut bu sezon 2 bin ton olarak tespit edildi. 22 Adet trol-gırgır, 256 adet ağ olmak üzere toplam 278 adet balıkçı teknesinin bulunduğu Kdz. Ereğli'de bu yıl itibariyle Tekir 42.5 ton, istavrit 32 bin, kalkan 8 ton, lüfer 2.5 ton, mezgit 127.5 ton, deniz salyangozu 161 ton olarak açıklandı.