Ereğli'de, bir kanser hastasına ameliyat olduğu gün sahte reçete ile ilaç yazıldığı iddia edildi.
Ereğli'de oturan Mehmet Ali Abacı'nın eşi Refref Abacı, bir süredir gördüğü kanser tedavisi sonunda 18 Ağustos 2009 tarihinde ameliyat edildi. Amaliyat edildiği gün, Refref Abacı'nın adına düzenlenen reçetede depresyon ve sinir hastalıklarında kullanılan ilaçlar kullanılarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'na fatura edildi. Faturalar üzerinde yapılan incelemelerde Refref Abacı'nın bu ilaçları hiç kullanmadığı ve ilacın yazıldığından da haberi olmadığı belirlendi. ZKÜ Genel Cerrahi Asistanı Dr. C.Ç. imzasıyla yazılan reçetelerin hastane kayıtlarında da gözükmemesi üzerine Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından olayla ilgili soruşturma başlattı.
Refref Abacı'nın ilaçların yazıldığı gün ameliyat olduğunu belirten eşi Mehmet Ali Abacı da, durumu öğrenince kendilerinin izni ve bilgisi olmadan ilaçların yazıldığını belirterek Ereğli Kdz. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Olayla ilgili doktor ve eczacılarında aralarında olduğu çok sayıda kişinin ifadesine başvuruldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.