2. El oto batışı yapan işyerlerinin şehir dışına taşınması için başlatılan çalışmalar kararlılık içinde devam ediyor.

Kdz.  Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın , kentte  2. El oto satışı yapan galeri sahipleri toplantı yaptığı ve "İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 2. el oto satıcılarının şehir merkezlerinin dışına çıkarılmak zorunda. Bu nedenle belediye olarak imar düzenlemesiyle Belen Sanayi sitesinin yanındaki alanı 2. el oto satış yeri olarak planladık ve meclis kararımızı aldık. Galeri sahiplerinin biran evvel bu yeri satın alarak 2. el satış sitelerini oluşturması gerekiyor" sözleriyle konuştuğu bildirildi. Belediyeden bu konuda yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 2. el oto satıcılarının şehir merkezlerinin dışına çıkarılmak zorunda. Bu nedenle belediye olarak imar düzenlemesiyle Belen Sanayi sitesinin yanındaki alanı 2. el oto satış yeri olarak planladık ve meclis kararımızı aldık. Galeri sahiplerinin biran evvel bu yeri satın alarak 2. el satış sitelerini oluşturması gerekiyor. İmar planlamasında yerimizi belirledik. Başka uygun bir alanda siz bir yer bulup satın alırsanız. Biz de teknik arkadaşlarımızla inceleriz. Uygun ise taleplerinizi yerine getiririz. Belediye olarak kesin kararlıyız. 2. el Oto satışı yapan galerileri bakanlığın talimatı doğrultusunda şehir dışına taşıyacağız.

UYGULAMADA KARARLILIK
Bizim belirlediğimiz alan sizler için çok uygun. Yeni yapacağımız terminal bi-nası karşısında Belediye Sanayi Sitesi'nin hemen yanında. Biz yeri almanız durumunda yapacağınız altyapı çalışmalarında da destek olmaya hazırız. Ama zaman giderek daralıyor. Bütün galerilere tebligatlarımızı yapmaya başladık".
Başkan Posbıyık, galeri sahiplerine imar projesi üzerinde kendilerine ayrılan yer hakkında geniş bilgi verirken bu konuda kararlı olduklarını ifade etti.