Karadeniz Ereğli Kaymakamlığının organize ettiği Cumhuriyet Resepsiyonu Eski Bağlık Gazinosunda gerçekleştirildi. Katılımın az olduğu gözlenen resepsiyonun da 1 saat 30 dakikaya sığdırılması gecenin renksiz geçmesine neden oldu. Kaymakam Ekşi?nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasından önce Cumhuriyet sinevizyon gösterisi davetlilerin yüksek sesli konuşmaları nedeniyle anlaşılamadı.  Geçmiş yıllardaki bayram coşkularının resepsiyona da yansımadığı gözlenirken geceye katılanların büyük bir çoğunluğu, ?Cumhuriyet Resepsiyonunun 1 saat 30 dakikaya sığdırılmasına bir anlam veremedik. Zaten katılımda oldukça azdı. Siyasiler, sivil toplum örgütleri, muhtarların bile katılımı neredeyse yoktu. Koskocaman Ereğli?nin hassasiyeti bu olmamalı? dediler.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve az sayıdaki meclis üyesi ile birlikte katıldığı resepsiyonda neşeli tavırları ile dikkatleri topladı.

Ereğli?de çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yeraldığı resepsiyona yaklaşık 350 davetlinin katıldığı da öğrenildi.

Cumhuriyet Resepsiyonunda protokol üyeleri gündeme ilişkin çeşitli konularda da karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel, Yürütme Kurulu Kadın ve Gençlik Meclisi de tam kadro resepsiyonda yeraldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi Yöneticileri de Cumhuriyet Resepsiyonuna katıldılar.

Geçtiğimiz yıllarda Ereğli Polisevinde gerçekleştirilen ama bu kez Eski Bağlık Gazinosuna alınan Cumhuriyet Resepsiyonunda saat sınırlaması yaşandı. Resepsiyon 1 saat 30 dakika olarak belirlenince gecenin ne rengi ne heyecanı vardı. Davetliler Cumhuriyet Resepsiyonunun bitmesine az bir süre kala salonu tamamen boşalttılar.

Askeri erkan tam kadro yeraldığı Cumhuriyet Resepsiyonunda Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt?da resepsiyonu erken terkeden isimler arasında yerini aldı.

Cumhuriyet Resepsiyonuna katılanların büyük bir çoğunluğu resepsiyonu renksiz buldular.

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt eşi ile dans ederken.

Resepsiyona ev sahipliği yapan Kaymakam Osman Ekşi ve eşi dans ederken.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Neriman Posbıyık piste ilk çıkan oldular.

Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Arar, eşi ile birlikte Cumhuriyet Resepsiyonuna katılanlar arasında yerini aldı.