Türkan Şoray, Söyleşi ve İmza Gününde Ereğli'de hayranları ile buluştu. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi hayranlarının yoğun ilgisi ve alkışları ile karşılanan Türkan Şoray gözyaşlarına hakim olamadı.

Türkan Şoray'ın hayatını anlatan sunum gösterisi alkışlar eşliğinde gerçekleştirildi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık ve Türkan Şoray'ın alkışlarla sahneye alındı.

YAŞAMINI ANLATTI

Türkan Şoray konuşmasında yaşamından örnekler verdi bundan sonraki yaşamına ilişkin ise hedeflerini açıkladı. Ereğli'de bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ve hayatının en güzel günlerinden birini yaşadığını belirten Şoray gösterilen ilgiye de teşekkür etti.

BİZLER STAR DEĞİLİZ

Şoray, "Bizler için star denir falan ben hiçbir zaman ben star değilim diyorum ben emekçiyim çünkü ben 50 senedir çalışıyorum. Emeğim ile anlımın teri ile bizim her işin kendine göre zorluğu vardır bizim mesleğimizde dışarıda görüldüğü gibi gerçekten böyle belki son yıllarda Türk sinemasının gelişmesi ile daha rahat koşullarda film çekiliyor ama bunun emeğini bizler çektik günlerce güneşin altında kan ter içerisinde karların içerisinde sabahın 8'inden akşamına kadar kaldık, sığınacak bir yerimiz yoktu. Hiçbir şikayetimiz olmadı büyük bir aşk ile meslek aşkı ile tüm bunlara katlandık onun için ben hem cinslerimizin mutlaka üreten çalışan hemcinslerimde vardır onların bu günlerini kutluyorum yürekten" dedi.

ERKEKLER YARDIMCI OLUYOR

Son yıllarda kadınlara yönelik taciz ve şiddet olaylarının yaşadığını ve bu durumun ciddi rahatsızlık yaşattığını söyleyen Şoray şunları söyledi: Erkekle kadın hepimiz bir mücadele verir isek ben gözlemlediğim erkeklerimizde bu konuda çok duyarlı olmaya başladılar ve kadına destek olmaya başladılar bu beni çok mutlu ediyor. Bu mücadelenin çok kısa bir sürede amacına ulaşacağına inanıyorum. İnşallah 3-5 sene buraya davet ederseniz gerçek anlamda kadının eşit sayıldığı kadının bütün haklarının verildiği ve kadınımıza anne olarak değer veriyoruz zaten erkeklerimiz annem diyorlar. Onun için genelleme yapmak istemiyorum. Ata erkil düzenin bir getirisi var yıllardır. Erkek çocukları da öyle yetiştiriyorlar doğduğu andan itibaren kız çocuğundan onun okumasına önem veriliyor o beyin kodlarına öyle yerleşiyor. Kız çocuğundan daha iyi büyüyor normal oluyor. Böyle bir düşünce zihniyet bu zihniyet yavaş yavaş değişmeye başladı herkes bu konu üzerinde düşünmeye başladı Bu mücadele bu kadın hareketleri kendi haklarındaki söyleşileri eylemleri bence çok güzel bir noktaya geliyor. Kadın erkek el ele omuz omuza olduğumuz zaman bütün bu sorunlarımız hallolacaktır.

ŞİMDİKİ FİLMLER DAHA FARKLI

Şimdiki filmler modernleşme çağdaşlaşma ile insan ilişkilerinde farklı noktalara gelindi. Gene de şu insanlar gene o sıcacık insanlar ben insanların değişmediğini inanıyorum ama ondan sonraki yıllarda yapılanlara televizyon zaten sekte vurdu Türk sinemasında yapılan filmler yıllar önceki o sıcacık filmlerden farklı bağımsız kişisel özgür yaratıcı sinemacıların eline geçti. Çok daha güzel film yapma imkanına sahipler neden çünkü bir kere sansür yok. Biz yıllarca burayı çekmeyelim sansür film oynamaz korkusu ile o filmler yapıldı. Sansüre takılmayan filmlerin benzeri yapılıyordu ki yatırımcı parasını garantiye alsın. Bu bizim yaratıcılığımızı müthiş engelliyordu. Sanattın en büyük engeli sansürdür. Maalesef ki biz 3-5 kuruş para ile başımızda sansür derdi teknik imkansızlıklarla şimdi bir film çekimi var ben bu sene yönetmenlik yapacağım tekrar bir Türkmen kadını aslında güzel bir konu. Osman Şahin yazıyor senaryoyu onun yönetmenliği teklif edildi kabul ettim. Şuan senaryoda ne çekmek istiyorsa onu çekiyor özgür. Ben yeni sinemacılarından mazereti yok zaten en iyi filmleri bekliyorum. Bunu çok iyi değerlendiriyorlar. Bir de yıllar önceki filmlerde bunu kabul etmek gerekir daha genel tipler vardı o kadının derinlemesine psikolojisi nedenleri insan psikolojisinin derinliğine inilmiyordu şimdi bir karakter ele alınıyor yıllar önce ya iyiydi ya kötüydü şimdiki filmlerde insan hepimiz hem iyilik hem kötülük taşırız"

İLK ŞARKI EREĞLİ'DEN

Türkan Şoray, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve katılımcıların ısrarı üzerine şarkı söyledi. Neriman Posbıyık, Halil Posbıyık ve Türkan Şoray birlikte şarkı söylerken Şoray bir albüm yapmak istediğini ve bu konuda da çalışmalara başladığını söyledi. Başkan Posbıyık, Şoray'ın hazırlayacağı albümden bir şarkı söylemesinin çok önemli olduğunu ve bunun da ilk kez Ereğli'de gerçekleştiğini söyledi.

Şoray daha sonra hayranlarına "Sinemam ve Ben" isimli kitabını imzaladı.